HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

Disciplinnämndens beslut rimmar illa

av haksod

Det händer saker varenda dag i den Allsvenska världen. Och ämnena varierar rätt kraftigt.

Från en språk och retorik  kurs med Leif Strömberg från Leksands bås….till ett entledigande från Västerås bås …. till en liten succe hos Tommy Salo i Oskarshamns bås.

Tre tränare, tre olika öden under en måndag i oktober.

Ivarsson och VIK kommenterade jag redan igår och det räcker.

Leif Strömbergs uttalande om hur domarna uppför sig mot Leksand(subjektiv tolkning) har väckt uppståndelse och kostar honom 10 000:- i böter. Samtidigt får en spelare i Brynäs 2 500:- kr i böter för att ha skadat en motspelare tämligen allvarligt och med 6-8 veckors konvalecens. Här lever verkligen disciplin nämden efter det gamla ordstävet ”pennan mäktigare än svärdet” eller för att vara tydlig. ”tungan tuffare än knät”. Det rimmar lite illa hos mig.. Förstår inte riktigt hur domare och disciplin nämd resonerar här. Utgår från att de vill statuera ett exempel med Strömbergs straff. Men så vitt jag läst mig till så fick det inte någon konsekvens för Strömberg/LIF i själva matchen. I svåra bedömningsfall används video för att tolka de olika graderna av uppsåt på banan. Har man haft någon bandinspelning i Strömberg fallet då? Det här luktar lite person påhopp åt bägge håll. Strömberg på domare och Disciplinnämd på Strömberg. Katten på råttan, råttan på repet…

Tommy Salo och Oskarshamn hade en fantastisk försäsong emot alla odds. Vann stort sett allt och gjorde det med ett material som inte såg så  mycket ut för världen. Men när serien väl drog igång så vart det ett antal tuffa uddamålsförluster. Profetierna om OIK;s dåliga lag samt Salos orutin i båset började cirkulera i press och bland olyckskorpar generellt. Jag pratade med Tommy S för många år sedan om vad han skulle göra när han la av. Han var glasklar över sitt vidare hockey liv redan då. Men han sa faktiskt MV tränare till mig. Nu vart det steget vidare direkt till coach och tränare och har på väldigt kort tid fått huvudansvaret för ett allsvenskt lag. Detta tror jag retar många samt att det finns många motföreställningar om gamla målvakter i  ett hockeybås. Men ser man på en lista över gamla landslagsmålvakter så blir det till en rätt saftig samling skickliga coacher med lite udda ideer.

Kjell Svensson, (tre kronor), Curre Larsson, Sune Bergman, Christer Abris och Tommy Salo.

Varför gillar man inte gamla målvakter som coacher då…? Det säger sig själv om du tänker dig att du står i målet??? Vad ser du då?  Jo en massa arschlen. Vad kan komma för gott ut av det…

Oskarshamn har släppt in minst mål av alla i Allsvenskan. Inte tack vare Salo utan tack vare Rautio. Men jag tror nog att han får lite tips och råd av vår gamla OS o VM guldmålvakt. Så den sidan har Salo visat att han kan bygga upp, nu gäller det att få upp målproduktionen ca 50-60 % så finns det hopp för smålänningarna att ta upp kampen om topp 7. Det blir tufft men OIK  o Tommy Salo har överaskat många redan så varför inte? 

Lycka till

Håkan Södergren

 

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB