HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

Borås by night…

av haksod

Tillbaks på hotellrummet efter Borås-Malmö så börjar jag sammanfatta kvällens match för att sortera ut prestationer, mönster och övriga intryck av hockey nyttiga kunskaper av kvällens match.

Nr 1:Matchen var ett rån av Malmö. Normalt skall du få 2-3 års fängelse straff för ett sådant rån som Malmö begick i kväll. Inte nog med att de gjorde 3 mål på fem skott i första perioden utan det sättet (det dåliga) sättet de försvarade sig på och ändå fick med sig två poäng hem till Malmö var på många sätt ett brott mot den rättvisan som idrotten skall kunna stå för. D.v.s. att gör du färre misstag än motståndaren så vinner du matchen.
Nr 2: Klingberg, Björklund i Borås. Hersley, Blomqvist i MIF. Vilka talanger och vilken kanon serie att få utbilda och utveckla sig i samt skaffa rutin från att spela med och mot vuxna rutinerade rinkrävar. Här har Sverige kommande storspelare som är lite udda, kantiga och osvenska i sin spelstil. Kul eller mer riktigt uttryckt; skitkul att se….spännade att följa i framtiden.
Nr 3; Jesper Engelin!!!! Han sover gott inatt. Från att ha den olyckligaste av starter på sin hemma debut, med tre insläppta på sina fem första skott och en räddningsprocent på 40% till att ha ett par kvalificerade poångräddande räddningar i slutskeendet av matchen. Det är väl som att ha upplevt en skoldans på gymnasiet.
Att hitta sin drömdejt och inte lyckas med första framstöten men få en andra chans senare på kvällen och då bli vald till ”matchens lirare”…..
Och fattar Ni inte vad jag menar med det så har Ni inte varit på några på den sortens skoldanser jag syftar till…..eller för att säga det på det sättet som Ingemar Stenmark sa til Tommy Engstrand , -det går int att förklara för en som inte begrip nåt….
I morgon blir det ”gottepåsen” (cloetta center) och LHC-DIF. Återkommer med kommentarer efter den matchen oxå…tvivlar dock på att den blir lika underhållande som kvällens match mellan Borås-Malmö.
Till slut konstaterar jag att hockeytemperaturen i Dalarna för ögonblicket är i djupfryst läge.
Växjö-Mora 8-0!!!!!!!!!
Houkko tvingas sluta och J Ollas skadad i LIF…..
Nu saknas det bara att Leffe Strömberg  får ”baconsnuvan” och tappar rösten så är katastrofen fullständig i Dalarna… 
 
hörs i morgon
Håkan S
  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB