HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

Modos lösning – lite som att pissa på sig

av haksod

Ligger i packningsmodus inför turnen till Borås och Oskarshamn. Tänkte även passa på att göra ett stopp i Linköping på torsdag. Man vet ju aldrig. Linköping kan hamna i kvalserien….

Måste ändå börja med Ö-vik och firma Forsberg-Näslund. Stort och ballt gjort av kompisarna från det gamla hockeygymmet på 80 talet. Kan ni tänka Er det första samtalet som Näslund ringer till Foppa.

-Tjena, hur är läget

-Ok, själv då.

-lite rastlös, har liksom inget kul att göra om dagarna.

– samma här…

– ska vi hitta på nåt kul? Vi kan lira lite hockey på skoj. Om foten är OK, alltså?

-Foten är skapligt  OK. Var ska vi lira? NHL, KHL eller var då? i MoDo?

-ja varför inte, det funkade väl helt Ok för dig senast du prövade. Dessutom behöver de både hjälp på och utanför banan. Sen har vi väl lovat vi något tillfälle att vi skulle avsluta i MoDo bägge två.

– ja du har rätt, vi kör den här säsongen. Ringer du ”Freddan” och talar om för honom att vi kommer så kommer jag o hämtar dig med bilen. Har du kvar hockeygrejorna eller behöver du nåt nytt?

– ja går ut i garaget och ser vad jag har kvar, Vi  syns om  30 minuter…..

Så kan det ha gått till. Tänk Er själva hur mycket barnsomskompisarna suttit och funderat själva och smidit planer. Sen har det tagit hela julklapps säcken till MoDos styrelse, sportchef , tränare och lag och sagt att nu är det Julafton. Här kommer Vi……

Kanonbra för svensk hockey. Ännu bättre för MoDo och hela Ångermanland, samt jubel hos alla kassörer i Elitserien. Vad man kallar en Win-Win situation. Hoppas bara MoDo förstår att detta bara är ett mellanspel som i bästa fall  ger dem tid till att hitta spelare till nästa säsong. Den här lösningen är inte permanent och löser bara problemet för stunden. Lite som att- Pissa på sig. Varmt och gott direkt men jävligt kallt och äckligt lite senare. Medelåldern i MoDo går upp ett par hack. Och ser vi på vilka som är i utförsbacken av sin karriär i det laget så är det definitivt fler av den sorten än de som har karriären framför sig. För att ytterligare strö lite salt i såren så tror jag att vad MoDo verkligen behövde av spelare var det  1 MV. 2 Spelförande back . Men det vart två st. 36 åriga forwards. Bra för MoDo i detta nu, men hjälper dem inte på sikt om man inte hittar en ny stomme innan nästa säsong.

Som jag skrev för ett par veckor sedan, det är inte omöjligt att MoDo spelar i Kvalserien till våren. Men med dessa ”nyförvärv” är det få som tror det, men….Det är svårt att få stopp på ett skenande tåg. Så ”Mackan” o ”Foppa” har lite jobb framför sig. Skall bli spännade att följa utvecklingen i MoDo.

 Jag är på väg till Borås för att se vad höstens överraskningslag kan åstadkomma på hemmaplan mot Malmö. Ett Malmö som fått upp farten och tagit sköna segrar de senaste matcherna. Tror att det kommer bli tufft för rödhökarna i Borås gamla slitna ispalats. Lite av en kontrast för malmöspelarna mot sin egen toppmoderna ishall. Det är ju styrkan hos några av dessa ”mindre” klubbar i serien. Att alla förhållandena runt hockeyn är små, billiga, tuffa och väldigt krävande. Det danar spelarna till att njuta och ta vara på möjligheterna att besegra stora kolosser som Leksand, Malmö och AIK när de kommer på besök. Det väcker uppmärksamhet lokalt och visar att man kan. Det tror jag är oerhört viktigt för Borås. Tänk er detta..Många spelare i Borås har Frölunda/Göteborg som  ursprung. Där är statusen oerhört hög som hockeyspelare. T.O.M. större än som fotbolls spelare skulle jag vilja påstå. Kommer du till Borås  får dessa spelare en lite chock. Där är det bara Elfsborg för hela slanten och statusen för hockeyn är nog på 20% nivå av en Elfsborgare. Men…slår man Malmö, AIK eller Leksand på hemmaplan då ändras perspektiven lite och ögona öppnas hos många Boråsare. Spelarmässigt har Borås fått ihop ett bra kollektiv med lite krydder från Frölunda. De har arbetat i motbacke till att börja med men har de senaste 10 matcherna gjort det så bra att jag vågar tro på Borås seger i morgon. Lite kaxigt i dessa baconsnuva tider att tippa innan man ser vad som finns på isen. Men jag tror att Borås spelarna ser möjligheterna och inte problemen. De har de redan passerat i början av serien.

Återkommer med facit och spelinfo imorgonkväll.

Ha det

Håkan S 

u till Borås

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB