HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

En ”Puckad” Weekend

av Niklas Jihde

En häftig hockeyvecka är inledd på Viasat Hockey – Eller vad sägs om tre matcher från Hockeyallsvenskan på fem dagar! Vi bevakar alltid minst en match per omgång – och när spelschemat är pressat som den här veckan – så är det bara att bocka och hänga på.

I det här jobbet är det naturligtvis inte matcherna som är det jobbiga, snarare tvärtom, istället är det resorna som kan bli lite tuggummi. Häng med genom min vecka:

Tisdag: Jobb på kontoret. Jag, kanalchef, Segeborn och redaktör Wilhelmsson slår ihop våra ”puckade” hockeyhuvuden för att hitta intressanta ämnen till sändningarna. Vilka ska intervjuas? Vad vill vi ha för gäster? Vilka bilder ska användas? Många frågor och många ämnen ploppas upp – detta medan det samtidigt bollas ämnen i högsta hastighet från fotbollshörnan, som förbereder kvällens Champions League. Rätt häftig stämning!

Onsdag: Flyg till min gamla hemstad, Växjö, tidigt på morgonen. Föreläsning om mitt jobb på Viasat och säkerligen lite snack om min gamla karriär som innebandyspelare. Sedan hem till föräldrarna – kanske kan få min skjorta stryken av min underbara Mamma om jag har tur. På kvällen seriefinal i den stekheta Hockeyallsvenskan inför en förmodad kokande Laker Dome Arena, Växjö vs Malmö.

Torsdag: Flyg hem till Stockholm för arbete inför fredagens match mellan Örebro och Leksand. Vad hände i gårdagens omgång? Hockeyallsvenskan sover aldrig – gäller att plöja igenom Nerike Allehand och Dala Demokraten för att hitta all fakta om lagen. Har Peter Andersson gått banans upp i Sundsvall eller har Leif Strömberg hittat på några sköna citat efter fighten mot Almtuna?

Fredag: Måste hålla ordning på mina kilon – därav en tuff tennismatch mot Vallentuna TK:s bästa spelare. Jag lär få slita! På eftermiddagen plockas jag upp av Viasat Hockey-bilen för färd mot Behrn Arena. E18 mellan Stockholm och västerut är en väg som bilen hittar av sig själv (läs Västerås, Örebro och Bofors). Fight-night i den slitna arenan mellan två lag som alltid bjuder på sevärd hockey – gillar profiler som Conny Strömberg och Pelle Prestberg.

Lördag: Hemma runt 01.00 – blir sedan en lugn lördag med familjen, fram till dess att mina tjejer somnat, då blir det plugg på Borås vs Leksand.

Söndag: Tåget tuffar iväg från Stockholms Central mot Borås redan vid 08-tiden, puh. Gillar att åka tåg – eftersom internet gör det möjligt att jobba på ett bekvämt vis. Boråstrippen blir den andra på en dryg vecka – var där även när Jens Gustafssons lirare mötte Malmö. Borås spelade hockey på ett roligt sätt, vilket garanterar att mötet mot Leksand kommer bli en sevärd historia.

Hemma i Vallentuna runt 01.00 natten mot måndag. SOVA!

Som jag alltid säger: Det är ett tufft jobb – men någon måste göra det…..

Häng med oss!

//Niklas Jihde

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB