HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

Ett gäng fiskpinnar i Örebro

av Niklas Jihde

Hemma i Vallentuna igen efter en minst sagt intensiv helg – som inleddes med en fredag i Karlskoga. Bofors och Västerås gjorde oss inte besvikna – utan dramatiskt och laddat precis som man förväntar sig i Nobelhallen. Att Bofors kunde spela hem de tre poängen i spel 4-5 med en dryg minut kvar kan väl till står del tillskrivas ordet självförtroende.

Vi är ju bara framme vid omgång 16 i den intensiva Hockeyallsvenskan och många lag kommer att hitta formen, tappa formen och åka upp och ner i tabellen likt vår Viasat hockeybils krängande på vägarna. Jag är dock mest orolig över min egna form. Att bevaka den här serien är tufft, jäkligt tufft. Tänk Er själva att ”tvingas” käka buffé på Pizza Hut i Örebro för att sedan trycka i sig någon delicatoboll i Karlskoga och på det avsluta med en Mcdonald´s runt midnatt i Västerås. Puh.

Mitt dåliga samvete tvingade mig sedan köra en hård tennisfight på lördagen mot storebrorsan. Blev totalt förnedrad under de första 30-minuterna – för att sedan vända på steken och avgöra på slutet, tack vare konditionen! Måste vara min skridskoåkning under sändningarna som gör det….

Idag var vi på besök i gamla isladan i Örebro. En nykomling som verkligen brinner för sin uppgift. Det verkar finnas en framåtanda i föreningen som kan göra framtiden väldigt ljus för Peter Andersson och hans gubbar. För visst är stadens hockeylag värda något betydligt bättre än den gamla bunkern som de nu tvingas huserar i. Mina tår var sammanpressade som ett gäng fiskpinnar efter dagens besök – vet inte om det säger mest om mina skor eller den iskalla arenan i och för sig.

Att matchen skulle gå till skiljestaffar och bjuda oss på en nervkittlande avslutning – ja, det är ju nästan en vana när vi är på plats. Tycker dock att Björklöven imponerade idag, även fast de bara fick med sig en poäng från Örebro. Kari Eloranta ser ut att veta vad han håller på med – men det gäller att hänga på tåget nu, det går snabbt i Hockeyallsvenskan.

Höll på att blir kvar ett bra tag efter matchen – detta eftersom ”jägare” Tornberg och studioman Beck fann varandra så väl. Ämnet som sammanförde dessa båda gubbar var slakt! Ja, det är sant. Efter att ha lyssnat till diverse konstigheter så var jag inte sugen på mat i alla fall – utan vi passerade det stora M:ett med raketfart.

Finland – Sverige 7-0!!!!!!

Nu laddar vi för två kanonfighter nästa vecka:

LEKSAND – AIK på onsdag och sedan MALMÖ – LEKSAND i TV8 på fredag. Fram till dess blir det diet….

Höres,

//Niklas Jihde

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB