HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

Percy är kung i Malmö

av Niklas Jihde

Min fru messade mig mitt under matchen mellan Malmö och Örebro i söndags, -”Du såg ut som en söt liten pojke bredvid Percy!”. Hon tyckte förmodligen även att Percy var söt – men intrycken var både från min fru och mig själv att man lätt hamnar i skuggan när Percy Nilsson träder in i bilden.

Att komma in i Percy Nilssons mäktiga Arena i Malmö är en upplevelse, vilket det även var att träffa den legendariska Malmö-ledare. Jag har alltid beundrat ”eldsjälar” som gör allt och lite till för sina lag. Jag hann inte fråga Percy om vilken som var Arenas bästa plats, utan svaret drog han själv när han pekade på logen ovanför mittlinjen som tillhörde byggherren. När jag tittade upp där efter att Percys favoritspelare nummer ett, Calle Söderberg, avgjort matchen mot seriens pigga nykomling, Örebro, så gick det rätt lätt att urskilja hur mycket Percys hockeyhjärta fortfarande klappar för ”Rödhökarna”. Något som är nog så viktigt för detta Malmö-lag.

Malmö går bra i serien och hockeyfebern börjar infinna sig i Malmö efter några tuffa år. Inför matchen mot Leksand, som Ni för övrigt ser i TV8 nästa fredag, finns det endast ett fåtal biljetter kvar. Malmö Arena kommer att gunga!

Jag är dock oerhört imponerad över Peter Anderssons lagbygge hos nykomlingen Örebro. De spelar en annorlunda hockey – som uppskattas och hyllas även hos motståndarlagen. Märkligt men kul.

Mindre kul hos Sundsvall just nu – där halva laget ligger insjukna i svininfluensan. Vilken madröm för tränare Pär Djoos – där förlorade poäng verkligen kan innebära skillnaden mellan succé och fiasko.

Blev inte direkt förvånad när Tomas Sandsröm idag ringde och berättade att hans motor hade skurit sig. Med den bilkörningen kan det inte vara kul att vara motor! NHL-legenden jagade nu bil med lykta och lampa – måtte han köpa en automatare….

Läste precis i Smålandsposten om hur Växjötränaren, Janne Karlsson hade gått på VIK-tränare, Fredrik Nilsson efter gårdagens möte mellan lagen. Själv går jag bara och vänta på att det ska blixtra till i vår studio när vi har bägge lagens tränare på besök – för jäkla vilka vinnarskallar tränarna i Hockeyallsvenskan är.

Förresten, ni missade väl inte Leif Strömbergs kommentar på frågan om vad han och Trojatränaren, Martin Karlsson, tyckte om ismaskinisten: ”Var det inte domarbasen som körde?!”, sagt med ett leende.

Profiler finns det gott om i Hockeyallsvenskan….

Nästa match från Hockeyallsvenskan: Fredag, Bofors vs Västerås, start 18.45.

Höres,

//Niklas Jihde

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB