HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

Travexpert, Peter Nordström har koll på läget!

av Niklas Jihde

Helgens bokslut är klart.  Malmö Redhawks toppar Hockeyallsvenskan, vilket innebär att fem lag nu har fått känna på sötman där uppe i toppen. Coolt. Det var också jäkligt häftigt att befinna sig i Malmö i fredags – tillsammans med 12500 personer i Sveriges bästa arena. Magiskt är bara förnamnet.

Flög ner till Malmö med Niclas Holmgren, som kommenterade matchen tillsammans med Calle Johansson. Niclas hade laddat ner en ljudbok som han skulle ha på resan – det var bara det att den goda Holmgren inte riktigt visste hur en iphone fungerade. Efter att halva planet försökt hjälpa honom så gav han upp och löste korsord istället.

Alltid kul att sitta och höra på hockeytugget mellan gamla spelare som Sandström och Johansson – så mycket erfarenheter att man känner sig som en liten prao-kille bredvid dom. En sak har vi dock gemensamt – Vi älskar hockey!

Leksand fick alltså ge sig mot ett taggat Malmö – vilket kanske inte var så oväntat inför skåningarnas jättepublik. Anmärkningsvärt är dock att Leksand bara ha tagit en seger då vi har varit på plats. Har naturligtvis inget vår närvaro att göra – men Leksands trevliga materialare, herr Bonde, var dock på mig innan matchen och sa att jag skulle lämna Arenan om inte hans gubbar var i ledning efter halva matchen. Jag stannade dock kvar. Tur att Grand Pierre inte var med i Malmö…

Peter Nordström hade ägnat resan från dalarna till Skåne med att lösa lördagens V75-omgång. Som den hästexpert jag är så la jag till att han inte skulle spika Commander Crowe (veckans klaraste!). Nordström såg förvånad ut – och konstaterade att det var lagets spik på alla kuponger. Jag hånskrattade lite, medan Nordström hoppade in i bussen för en resa på 10-timmar, med säkerligen mycket travanalyser. Commander Crowe vann sedan hur lätt som helst. Skillnad på expert och experter!

Efter matchen skulle vi få skjuts av Malmöbon, Sandström, till hotellet. Calle Johansson tog rygg på den gamla forwarden för att hitta även han. Johansson var dock framme först vid hotellet. Sandström och jag kom fram lite senare – efter några snygga u-svängar. Sandström och bilkörning är som Holmgren och iphones….

På onsdag ska vi till Borås för första gången den här säsongen. Intressant match där mellan hemmalaget och serieledarna Malmö.

Häng med, 18.45 onsdag i Viasat Hockey – för oss som har passionen H.O.C.K.E.Y!

//Niklas Jihde

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB