HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

Kan Yetman rädda Västerås?

av Niklas Jihde

En av de intervjuer som har fastnat på min näthinna under de första 26-omgångarna är  (nu även den med Calle Söderberg förstås!) den jag gjorde med Västeråsmålvakten Jens Holmgren, direkt efter deras förlust på bortaplan mot Bofors. Holmgren var så besviken så det kändes rakt genom mitt underställ. Inte så konstigt, efter att ha åkt på en ny käftsmäll, mot rivalen Bofors, i slutminuten och till råga på allt i spel i numerärt överläge!

Jens Holmgren sa dock en sak som jag fastnade vid: -”Snart vänder det, jag är helt säker på det”. Igår var det säkerligen en betydligt muntrare Västeråsmålis som skrinnande ut ur ABB Arena efter att ha varit med och besegrat tabellettan Leksand.

Västerås har haft en turbulent säsong så här långt. Lars Ivarsson fick gå redan efter tolv omgångar och den assisterande tränaren Fredrik Nilsson fick kliva upp ett steg på bänken. Effekten uteblev – men nu kanske det äntligen är något på gång! Tacka en kanadensare för det.

Patrick Yetman heter han och ses förmodligen som en frälsare i idrottsstaden Västerås. Kanske inte så konstigt för en spelare med Elitseriemeriter – och enligt honom själv – större förväntningar på sig själv en allsvenskt spel. Igår fixade han två mycket viktiga poäng till sin nuvarande klubb, Västerås – och framförallt, en stor portion självförtroende till laget som nu måste klättra likt en övertänd bergsklättrare för att hinna ifatt topplagen.

Själva sitter vi nu i våran lilla hockeyhörna och laddar upp inför returen i Leksand på fredag. Hur ska vi bygga sändningen? Vilka bilder ska användas? Vilket mål toppar listan över det skönaste målet från Hockeyallsvenskan? Vem kan vara intressant att ha som gäst i studion? Ja, en TV-sändning är långt mer än det som vi ”glidare” (alltså vi som syns i rutan!) presenterar i rutan för Er. Rätt mycket jobb om vi ska vara ärliga!

Tänker främst på alla tekniska gubbar – med Beck och Calle i spetsen – som är på plats i Leksand, säkert runt lunchtid imorgon för att rigga kablar och bygga upp allt runtomkring, så att vi ”glidare” kan dyka upp runt tre timmar innan matchstart för ombyte, smink (jag själv är sminkansvarig!) och genomgång. 

Sedan blir det rask fart upp till kommentatorsplatsen – för att ”sno” med sig några delicatobollar ner till min ”iskalla” (ja, vi är ju faktiskt i en ishall!) position nere vid rinken. Forsberg och Södergren behöver trots allt bara två vardera. Sen är det bara att köra igång, Leksand vs Västerås, ni ser hela showen i Viasat Hockey imorgon med start 18.45.

Välkomna!

//Niklas Jihde

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB