HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

Fetisovs comeback – en PR-kupp?

av haksod

För jag vet inte vad jag skall kalla vissa av mina kollegors sysselsättningar. Jag kommer sitta vid TV;n redan 17:25 för att se Fetisovs comeback. Det kan bara inte vara sant. Jag känner Fetisov som en smart, lite kaxig rysk hockeyspelare som blivit politiker genom att vara sig själv och ha sunda värderingar och praktisk överlevnadskonst inom sitt gebit. Så vad är det då som kan få honom att tro på att en 51-årig fd. minister och hockeyspelare skall kunna spela på en nivå idag som han aldrig spelat på förut. Kom ihåg att de senaste tolv åren har utvecklingen gått framåt. Men det har inte Fetisovs fysik eller träningsflit. Nej det här kan bara vara en PR- kupp eller ett gigantiskt misslyckande för Fetisov och CSKA.

Har just kommit hem och ser på vissa tidningars hemsidor att Boorken har kritserat Bengt Åke G rätt rejält. Kommer inte som en nyhet för mig då jag tror att BÅG står för mycket av det Leffe B irriteras mest av. Naturtalang på och utanför isen, lättsamhet och en enkel attityd till spelare i sina lag. Få djuplodande insatser för hockeyn generellt utan bara ett fokus på ”sitt” Tre Kronor. Leffe har ju en lite mer teoretiskt och filosofisk inställning till sitt tränarskap jämfört med BÅG. Men jag vet inte om jag generaliserar för mycket eller är helt ute och cyklar då jag placerar Leffe Boork och Niklas Wikegård på samma våglängd och ser att de två för lite av en egen talan mot BÅG samt behovet av att byta förbundskapten. Inga namn har dock presenterat som deras kandidater till posten…..kanske det ser sig själva som aktuella namn? Det är också lite udda att två tränarprodukter utan direkt egen spelarerfarenhet (jag vet att NW spelat på juniornivå) har så klara ideer om vad som behövs i Tre Kronors bås utan att varit i närheten av de framgångar BÅG haft både som spelare och som  tränare. Jag tycker också att det faktum att alla stora hockeynationerna i världen har gamla storspelare som coacher eller förbundskaptener talar till BÅG;s fördel. Bara det faktum att Messier kommer in i Kanadas landslagsledning nu precis tycker i alla jag,  talar för att om vi ska ha en ny förbundskapten (vilket jag inte tycker) så måste han ha spelarmeriter från VM eller OS. Vilket då exkluderar Boork  och Wikegård men talar lite mer för Eldebrink, Dahlen och/eller Mats Sundin i nån ledande funktion. Hur som helst kan Ni glömma de gamla drömmarna om en förbundskapten som skall ena hockeysverige ena dagen samt orka ta ut och coacha Tre Kronor nästa dag, och dessutom ha tid att hålla föredrag och tränarkurser resten av veckan. 

Nej, det skall bli skönt att slippa denna pseudodebatt om Tre Kronor och hamna på fabriksgolvet i Ejendals arena i morgon istället. Att få se en match med publik som är positiv, två lag som är hungriga på fler poäng och ett antal unga bra ishockeytalanger i bägge lagen som är lite av nästa generation  Tre Kronor.  Sen har vi ju Pelle Prestberg, Rhodin, Nordström samt Stefan Hellkvist. De som skall ta över ”Tre Kronor veterans” när som helst. Snacka om att det finns en spännvidd i hockeyallsvenskan. Dessutom är det ”revanschmöten” rakt över då serien vänder. Det i kombination av att det blivit ett glapp mellan plats 7-8, så är det viktigt att plocka poäng i rätt matcher. Och det finns det flera av den sortens matcher den här helgen. LIF-Västerås är en av dem. Växjö-Borås,  Bofors-Örebro och AIK-Malmö några till. Dessutom kan man inte undvika vikten av att vinna bottenfinalen Sundsvall-IKO. Nej, med så många ovissa matcher och svårtippade resultat så njuter vi av matcherna istället för att försöka hitta tripplar och säkra segrare….

Men glöm nu inte att se Fetisov först och mig sen. Tänk på det att Fetisov är ett år äldre än mig….så hur i hel—e  kan karln tro att han skall klara att spela i KHL? Kan bara tyda på total sinnesförvirring eller att han slagit vad med Putin om en ministerpost.

Ha det

Håkan S 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB