HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

Lugn spelledig dag….

av haksod

Uppehållet kommer lägligt för de flesta lag o spelare för ögonblicket. Undantaget är såklart alla de landslagsuttagna på junior och senior nivå som skall resa i öster o västerled.

Många återbud till resan österut men inga till juniorresan västerut. Ganska klart varför det blir så. VM är VM även med ett J framför. Medans öst är öst, speciellt i jultider. Dessutom är det inte så många som kan använda Channel One cup som kvalificering till OS landslaget. Då avtar intresset att dra till Moskva ännu mer. Ett litet skavsår blir lätt ett köttsår och muskelvärk blir till en otäck sträckning. Inget konstigt med det. Sån har idrotten blivit och Moskva i juletider alltid varit. Tro mig jag har 5 izvestia-turneringar i bagen och sammanlagt över 20 moskvaresor i passet.

I övrigt så skall Dick Axelsson vara på väg ”hem” till Karlstad igen. Dick snittar två och en halv klubb per säsong numer. Kommer säkert sluta som resebyråchef efter ishockey karriären. Undrar dock om det var ett så smart karriär val att sticka från ett kontrakt med RedWings som faktiskt har haft en mycket förstående inställning till Dicks alla ”problem” i de klubbar han spelat. Kan nog tänkas att de börjar ledsna lite på numer inte helt purunge herr Axelsson…kanske vi kan föreslå att Dick tar och ser lite på Nicklas Bergfors inställning och tålamod, och vad det har belönats med.

”Honken” lämnar Tre Kronor för huvudvärk och yrsel. Det börjar bli ont om keepers till Tre Kronor. Kanske inte skulle vara så dumt att kolla med Johan Hedberg vad han har planerat i OS uppehållet. Maken till överlevare och kille att kunna hoppa in och vinna matcher. Johan är otroligt populär i sina lag och har en förmåga att prestera då det behövs som bäst. En förmåga som kan behövas i en OS trupp med Henke L som sliten 1:e keeper och två halvtrasiga backups (Monstret o Honken). Kanske vore smart att slopa en av de två och koppla in Hedberg. Pigg , frisk och med en förmåga att ”rise to the occasion”. Spännande att se hur det kommer att se ut i OS truppen till slut.

Men dagens snackis är trots allt den olyckliga händelsen men med den helt fantastiska upplösningen av Niklas Lihagens hjärtstillestånd. Wolmer Edqvist och Peter Carlsson par arbete är kan nog rubriceras som det bästa radarparet inom svensk hockey i år. Snacka om att vara på rätt plats i rätt tid. Hockeyuttrycket ”bra timing” har väl aldrig vart mer passande att bildligt beskriva deras insats på. Jag lyfter på hjälmen för Wolmer och Peter samt önskar Niklas Lihagen och hans familj  lugn ro och ett snabbt tillfrisknande.

ha det

Håkan S

 

  

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB