HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

Julklappsutdelning i Hockeyallsvenskan

av Niklas Jihde

Snart lite jullov – men dessförinnan en TV8-match, Örebro mot AIK på fredag. Vi har nu kuskat runt på våran ”Hockeyallsvenska On Tour” sedan mitten av september. Från Umeå i norr till Malmö i söder – har vi spanat in matcher, träffat mängder av intressanta människor och fått uppleva en drös av hockeydrama utspela sig, bara ett par meter från mina ögon.

Här kommer lite tidiga julklappar till de fjorton lagen i Hockeyallsvenskan:

Leksand: En stor flaska ”Nubbe” till föreningens pressansvarige, som just kallas för ”Nubben”. Otroligt trevlig man som ser till att även vi nere vid rinken får något i magen. Leksand får även gratis prenumerationer på alla dagstidningar i landet – eftersom dom står för 80% av alla rubriker från Hockeyallsvenskan.

Växjö: Ett nytt brandlarm. Visst, det är såklart oerhört viktigt att ett sådant fungerar, men det börjar nästan bli lite parodi för publiken och spelarna i gamla Växjö Ishall att springa/åka in och ut från hallen.

Mora: En stjärna i ”michelinguiden”. Otroligt god mat som serveras innan matcherna – fråga Niclas Holmgren! Laget får även gratis klippkort till Liseberg för åkturer med ”berg och dalbanan”.

AIK: Meloner. Fria meloner till tränarna Franzén och Melin och även en fast tid på Norra Brunn. Snacka om humorgäng!

Malmö: 12 504 åskådare. Fullsat i Malmö Arena vid varje match. Helt galet härlig atmosfär när Malmö besegrade Leksand – Sveriges i särsklass bästa plats att se på idrott i.

Almtuna: Rep. Så att de kan binda fast supertalangen, målvakten Fredrik Petterson-Wentzel mellan stolparna hemma i Uppsala. Häftig målvakt i ett lag som smyger likt en stenhård isare från Robert Kimby.

Bofors: Tränarkurser. Föreningen som spottar fram stora tränarnamn, nu Sam Hallam. En skön profil som alltid tycks säga det han tänker. Snyggaste namnet på en arena i ligan också – Nobellhallen.

Borås: Poäng till Frölunda. Framförallt ett skadefritt sådant – för då ramlar det in ”normala” Boråsspelare till Coach-Gustafsson. Borde även sy sig till lite status i ”fotbollsstaden”.

Västerås: Kulram. För nu behöves det poäng till laget som tippades högt upp i tabellen. Jet-motorn är dock igång, frälsare-Yetman levererar ordentligt.

Örebro: Julvila. Efter den otäcka olyckan i söndags – så unnar väl vi alla Örebro lite lugn och ro. Annars ett härligt inslag i serien – med en ”rysk influerad ishall”. Någon som vågar lyfta skrot i laget??

Björklöven: Resebidrag. Måste vara grymt tufft att sätta sig på bussen för dom långa resorna runt i riket. Med Fagervall på sett av säterna så har det dock börjat trilla in poäng i bussen.

Sundsvall: Vaccin. Försenad julklapp som hade behövts tidigare för Djoss-boys. Nästa spruta bör innehålla en dos självförtroende – för det är en hård kamp i botten av tabellen.

Troja/Ljunby: Högre tak. Härliga Sunnerbohov i sköna Småland är säkert inte lika skön att spela i. Balkarna i taket ställer hela tiden till problem – och viss förtjusning hos våra kommentatorer…

Oskarshamn: Ballader: Visst, IKO skulle rocka ordentligt med Dregen och nya tränaren Tommy Salo i spetsen – musiken uteblev. Nu är det Lenny Eriksson som ska styra laget med kanske lite lugnare musiken i Arena Oskarshamn.

Till sist: Även några julklappar till våra experter:

Sandström: Nya skjortor. Synen på Hovet när Sandström skulle dra på sig Tornbergs skjorta var fantastisk. Numera byter han om på hemmaplan! Stor underhållning även att höra NHL-legendens alla stories från tiden därborta. En egen blogg till Sandström?!

Södergren: Hål i fickorna. Vår egna Alexander Lucas kommer alltid med ett flin på läpparna – efter att ha prickat in en ”sjuling” eller ”åttling” dagen innan. Börjar bli tröttsamt. Sågs även få nya klubbor levererade för en tids sedan, kom ihåg att han är ett år yngre än Fetisov!

Tornberg: Nya mackor. Det händer alltid saker runt Pajalas ”Deer Hunter”. Sist åkte vi iväg med Tornbergs matlåda på taket. Har även en klädstil som får ishallarna att värmas upp ordentligt.

Calle J: Gymnastikkort: Den gamle storbacken stod och balanserade på en back under 60-minuter i Mora – och såg hur stabil ut som helst. Underbart att höra hans dialoger med ”parhästen” Holmgren när de strålar samman. 

För egen del behöver jag snart en hjälm!

Höres,

//Niklas Jihde

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB