HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

Mikael Samuelsson.!!!

av haksod

Kan inte annat än att lyfta blicken från allsvenskan upp till den lite större scenen NHL/OS.

Mikael Samuelsson uttalande inatt i en TSN intervju, slås upp stort i dagens tidningar. Det spekuleras i att det definitivt spolierar hans chanser att ersätta ev skadade spelare i OS(om det inträffar). Nu tror jag att disskusionen som vanligt går  mer på namn än på hockeykunskap.

Micke S försvinner ur OS diskussionen p.g.a. att BÅG o Norström/Albelin väljer att ta ut 8 backar och 12 forwards. Inte för att Fredrik Modin kom med….Så den egentliga frågeställningen i alla nätundersökningar och gallups runt saken kanske mer skulle ställas på det här sättet                 

Vem skulle du vilja ha med i OS-laget? Douglas Murray eller Mikael Samuelsson? 

Vinklingen blir inte riktigt lika intresssant på det viset…eller hur. Svårare att välja då …eller hur…Kanske du förstår bättre nu …eller hur?

I övrigt tycker  jag att Mickes uttalande bara är ett hälsotecken. Han bör vara sur, förbannad och allmänt irriterad över att vara utelämnad ur truppen. Han (tror jag)var en av de två tre spelare som var de sista att bli strukna i bruttolistan över potentiella OS spelare. Klart som f-n att han ville göra ett OS till. Speciellt på hemmaplan i Vancouver. Dessutom så är Micke än av de mest seriösa hockeyspelare jag överhuvudtaget vet om. Grinig som få vid motgång  men trevlig som få på golfbanan ,om svingen funkar. Alltså precis som nu. Elitidrottsmän är sällan bra förlorare och de visar det mycket tydligt. Men jag har hellre en Micke Samuelsson som är sur och svär för att han inte är med än en Zlatan som tjurar för att han kommer med och tackar nej istället…..

Nu tror jag att BÅG kunde ta ut tre, fyra spelare till som inte skulle göra någon större skillnad i ”fjärde kedjan”. Det är liksom inte där det avgörs. Jag tror att allt i OS handlar om att undvika Ryssland o Kanada och USA så länge som möjligt. Drömscenariot är att vi får USA i Semi och slipper Ryssland helt o hållet i slutspelet samt möter Kanada i Final. Då kan det gå vägen med ett nytt guld. Men i dagsläget är vi nog fyra i rankingen som OS-Guld kandidat!!!

Från OS tillbaks till allsvenskan igen.

Mora har Örebro, Sundsvall borta, Troja hemma samt VIK borta innan det smäller till med seriefinal  mot Växjö i FM matsson arena den 12 /1. Orkar de hålla sin segersvit till dess? Ser vädigt lovande ut för Lückner o Co för tillfället. Lasse Johansson i målet måste vara en av landets vassaste keepers för tillfället.

tja ba

HS

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB