HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

Vikstens klubbyte blev succé

av Niklas Jihde

Intressant omgång igår i Hockeyallsvenskan. Härligt tryck i Nobelhallen där vi befann oss med Viasat Hockey – verkar liksom vara ett läge som gäller för hemmalaget, Bofors, full fart framåt. Inte oss tv-tittare emot. Att det var Leksand som gästade gör ju sitt till att vi verkligen hade skitkul under sändningen – måste vara en otroligt skön känsla att ”alltid” ha dessa trogna fans med sig.

De flesta spelare och ledare tyckte det var skönt att julen var över och att de fick komma igång med hockeyn igen. Känns som om många är ivriga över att prestera där ute på isen, vilket ger serien en extra knuff nu när vi annars är mitt inne i den vita/blaskiga lunken.

Två skumma saker från gårdagen:

1) Moras Daniel Viksten, som enligt säkra källor tog beslutet att byta klubbor under julen vilket visade sig rätt lyckat igår mot AIK. Tre mål och ett assist bokfördes poängkungen för när Mora tog, håll i Er, sin tionde raka seger!

2) Ta Er in på www.smalandsposten.se och titta på bilden från Sunnerbohov! Två lag som båda jublar, helt sjukt. Trojas mål blev bortdömt, vilket verkade vara helt rätt och Björklöven lämnade Småland med tre sjukt viktiga poäng.

Hoppas Ni märkte hur jäkla nöjd Johan Tornberg var över sin nya slips igår!

Själv fick jag (nåja, till ett bra pris!) ett underställ av Pajalasonen Tornberg, vilket satt rätt gott under kostymen. Gjorde även mina ben lite kraftigare – vilket kanske imponerar på Malmötränaren, Robert Olsson, som asgarvade senast och undrade hur jag kunde ha varit en idrottsman med de fågelbenen.

Jag tog lift med kommentator-Forsberg från Mora till Karlskoga, vilket jag är otroligt tacksam över. Den mannen kan varenda grusväg i detta avlånga land. Finns garanterat ingen journalist som plöjer fler mil i bilen än vår verbala kommentator.

Bofors lagkapten, Thermell, åkte på ett rapp över handleden. Den tuffa kapten grinade ordentligt illa när han tvingades lämna hallen. Stort avbräck för värmlänningarna.

Leksandsmålvakt, Jocke Eriksson, vilken grym målvakt och skön lirare!

Hockeyallsvenskan dominerar borta i Kanada, Ekman-Larsson och Ekholm är i toppform.

Riktigt intressant med allt snack runt Hockeyallsvenskan – har dock inte lyckats finna några heta bloggar från serien, tips?

Nästa fight i rutan blir på onsdag, Oskarshamn vs Växjö, start 18.45.

Höres,

//Niklas Jihde

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB