HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

Minst ett allsvenskt lag tar sig till elitserien

av Niklas Jihde

För det första ska vi givetvis lyfta på hatten för stjärnorna från Leksand. Att göra 8-3 i en seriefinal är inte bara starkt, det är otroooligt starkt, som de säkert säger på mågna kaféer uppe i Dalarna denna dag – efter leksingarnas vinst mot tabelltvåan Växjö.

Vi får nog ändå lägga till ett par till oooo:n i ordet otroligt när vi snackar om Dalarnas andra bidrag i häftiga Hockeyallsvenskan – Mora. För när slutsignalen ljöd i Malmö Arena igår så var det Lückners-boys nionde seger på raken. Nionde raka i en serie som varit lika oviss som vinterväglagret är i stora delar av landet just nu – är inget annat än Otrooooooligt imponerande!

Till kvalserien har vi i detta nu: Leksand, Växjö och Mora. På fjärdeplats tittar AIK fram med sina 50 poäng, samma som Almtuna, men med en match mindre spelad. Lek med tanken att det skulle bli dessa fyra lag som tar sig till den åtråvärd kvalserien, plus Elitseriens bidrag som för tillfället är Södertälje och Rögle. Hyfsade pretigematcher som då väntar oss i Viasat Hockey.

Slaget om Siljan, Leksand vs Mora, är ju alltid en tickande hockeybomb. Södertälje och AIK firar inte jul tillsammans. Det brukar inte heller ske någon brevväxling mellan Rögle och Växjö. En sak är dock säker – kvalserien kommer som vanligt att bli något alldeles extra och det känns som om de allsvenska lagen definitivt är redo, vilka det nu än bli, att ta det där sista steget.

Själv slog jag tidigare under säsongen vad med ”Producent-Stefan” om att minst ett allsvenskt lag kommer att ta sig upp till elitserien den här säsongen. Han slängde fram näven och mottog vadet lika snabbt som Henrik Sedin har avancerat i NHL:s poängliga – och gav mig även ett rått garv till svar. Skratt bäst som skrattar sist….

Imorgon bär det av till Örebro, som minst sagt har varit i centrum den senaste veckan. Först det tragiska med Niklas Lihagen och sedan desto roligare nyheter i form av Sportchef Fahlanders julklapp, som innehöll två klasspelare, Pavlikovsky och Marus Kristoffersson. Tror att rutinerade Pavlikovsky kommer att trivas utmärkt i offensiva Örebro, som spelar ett av seriens mest sevärda anfallsspel.

Kolla själva imorgon antingen på TV8 eller på Viasat Hockey – eller på nätet, www.viasatondemand.se. Start 18.30!

Ses,

//Niklas Jihde

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB