HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

På Jihdes order…

av haksod

…kommer nu en spelkrönika. Jag har som lite av en hobby att tippa matcherna i olika ligor. Försöker få ihop en trippel, fyrling eller femling baserat mest på favoritodds och hyfsat bra uppdatering av form o skadeläge. Kan vara lönsamt men självklart helt hopplöst ibland.

Senaste veckorna har varit lyckosamma, två fyrlingar och en femling har gått in. Och hade det inte varit för Red Bull Zalsburg i går så hade det varit en 100% vecka.

Nåväl, hotet från redaktör Jihde var att jag måste resonera lite för att visa vad jag går för….OK, låt oss se på morgondagens hockeyallsvenska.

AIK-Malmö. I och med AIK:s vinst senast så har Malmö världens bästa tändmedel, revansch. Men nu är det ju så att AIK är hemmastarka så de momenten tar ut varandra. Dessutom är skadelägen och avstängningar!!! rätt lika. Kanske Malmö egentligen är lite giftigare än AIK så det kompenserar återigen AIK;s hemmafavör. Dessutom så är top 7 platsen rätt så säker för bägge lagen varför desperationen att vinna på 60 minuter inte är så där jättestor. Vi chansar(vilket inte är vanligt att jag gör) på ett X efter 3 x 20 min.

Bofors-Örebro. Berg 1:a. Örebro stal en poäng av ett slitet och lite slarvigt Bofors i Berhn arena. ”Pissoaren” (som Mark Owouya kallade honom) var en världsmålvakt den här kvällen och var den som avgjorde hela föreställningen. Men det kommer vi inte se i Nobel hallen. Jag tror att det kommer en storpublik och då ger inte ”brukspöjkarna” ÖIK en chans. Blomqvist, Lundh, Tellander o co. kommer ge full gas från början och köra över gästerna.

Nu spelas det inte mer matcher i allsvenskan i morgon så man kan välja vad man vill för att krydda de här matcherna. Men då du har en oavgjord lite chansartad match i trippeln så skall man välja en jättefavorit att komplettera med. New Jersey- Philadelphia ser ut som en sån. Jersey går som tåget, Med Niklas  Bergfors som ett av loken. Medans Flyers är ett lag i panik med ny coach och har åtta förluster på de senaste tio matcherna…….Kanske är det Johan Backlund i mål men oavsett det så tror jag Tommy Albelins Devils vinner hemma i Prudential center. Vi sätter en favorit etta på djävlarna från Sopranoland.

Där har du Jihde, som den smålänning du är så kan du lägga in en tia och leva lite farligt ett par timmar i morgon…… 17 ggr pengarna ger ju lite spännig i tillvaron. Lite för chansartat för mig men varför inte,  dessutom är krysset på ”hovet” det tecken jag är mest osäker på. Man kan aldrig lita på AIK vet du. Gammalt Djurgårdsordspråk…..

Syns i morgon 15:45 för examen ….

Håkan S  

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB