HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

Har Leffe Strömberg Viasat Hockey i båset?

av Niklas Jihde

Alltid en fest att komma upp till Leksand och till Ejendals Arena – särskilt en fredagskväll. Bra tryck igår när hemmafavoriterna efter mycket möda och STORA besvär slog tillbaka Västerås med 3-1.

Att VIK inte hade mer än 1-0 efter första perioden, trots 15-3 i skott, är en gåta som säkerligen tränare Fredrik Nilsson ältade en och annan gång på vägen hem till Västerås. Sällan har jag sett en mer konfunderad coach efter avslutad fight. Nilsson slet duktigt i båset under drabbningen, han skrek, gestikulerade, berömde och gav taktiska direktiv från minut ett till den feta damen ljöd efter 60 svettiga minuter. Resultat 0 poäng – och med största säkerhet en hes röst denna lördag. 

Vet inte varför – men jag, och säkert många andra Viasat Hockey-tittare, såg något i ögonen hos de svartgula igår. Något är på gång för Nilssons-boys, men det måste ske snabbt. Glappet är stort upp till playoff-plats.

Leffe Strömberg och hans Leksand behöver dock inte stirra på några streck. Känns rätt självklart att Leksand går till Kvalserien, med matchvinnare som Prestberg, Nordström och Weinstock i laget så blir det fler folkfester i Ejendals Arena, helt klart.

Rätt intressant att Strömberg hade koll på vad Expert-Södergren hade sagt under vår sändning igår! Visst hade jag koll på att coacherna hör och ser det mesta – men att fixa hem en tre poängare – och ha koll på vad som sägs i en hockeysändning, det kallar jag klass. Underhållande det är han alltid, Leksandstränaren.

Vet inte om det var för vår gäst, Leksandspelaren, Jens Bergenströms klockrena analyser av matchen igår, som Expert-Tornberg ringde mig en sekund efter att sändningen avslutats. Tornberg var djupt imponerad – men samtidigt galen taggad för ”sitt pass” i studion på söndag, då AIK och Malmö möts. Gillar experter med ”vinnarskallar”.

Rallyväg hem från Leksand till Stockholm – tufft jobb att vara ute på ”on tour”. Jag fick äran att ta specialsträckan Falun – Knivsta, medan Södergren och redaktör-Nicky låg och sov som två slagna hjältar i baksätet.

En kul grej med att ha gjort en Leksandsmatch är att deras supportrar sedan färdas, precis som oss, genom stora delar av Sverige. Igår var det full fart på McDonald´s i Falun – där den gamla VM-hjälten, Södergren, fick ordenliga hyllningar genom högljuda ramsor av fans i vit-blåa tröjor.

Otroligt viktig match på Hovet imorgon. Ni följer den på Viasat Hockey med start 15.45. AIK vs Malmö.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB