HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

Leksand rockade som Springsteen

av haksod

Ibland är det synd om Tv-tittarna?! Att det inte går att förmedla den känsla som finns på plats i en arena som i Ejendals i gårdagskvällens Siljans derby. Visst sjuder det av lokalpatriotism och pilsner, men ingen kan ta ifrån Lekandspubliken att de kan ishockey, och de anser att LIF skall spela i elitserien. Möjligtvis är det mer en förhoppning än en realistisk tanke, men de har några av grunderna för att lyckas.

En mycket bra målvakt; Joakim Eriksson som var lysande i går och dessutom tangerade Ed Belfours klubbrekord för ”nollor” under en säsong. Dessutom ”vinner” han matchen åt sitt LIF. Han är klar för elitseriespel nästa år. Om det blir i Leksand eller moderklubben Brynäs det återstår att se.

En fantasktiskt trevlig och ombonad hockeyarena som tack var allt träverk i stomme, läktare samt väggar blir ”varm” i jämförelse med andra nya ishallar som mest går i betong och stålmaterial. Dessutom så har miljön utanför Ejendals lite att säga. Hela Leksand är ju som ett vykort eller reklamposter för vintersport i allmänhet och så Ishockey i synnerhet.

PUBLIKEN:För att avsluta den viktiga tre enigheten så måste man ju bara ge en eloge till Leksands fans över hela Sverige och speciellt till den publiken som mötte upp i Ejendals arena i går kväll. Ni är de mest dedikerade fans jag vet i hockeysverige. Bara glädje, hejaramsor och massor av blåvita halsdukar, tröjor, mössor och andra plagg. Och på en kväll som i går så skulle nog Leksands kassör ha velat haft ett bryggeri som gjorde det möjligt att sälja blåvit Leksandspilsner också. Då kunde han ha räknat in en mindre förmögenhet i bara ”pilsnerpengar”. Trots det så är det aldrig bråk i Ejendals, utan här koncentrerar sig fans på sitt lag och att ge de sitt stöd. RESPEKT till LIF-fansen.

Sen får Vi inte glömma att Cafe Siljan, mitt i ”stan”, har de bästa semlorna och bakelserna i Dalarna. Redaktör Jihde, ja, ni vet han den comebackande elitidrottsmannen, påstår det….och jag kan bara intyga att det stämmer.

Så i stället för biblisk tre enighet ,TRO-HOPP-KÄRLEK så har Leksand sin egen hockeyvariant, LAGET-ARENAN-PUBLIKEN. Vi får se om det kan blidka hockeyns övre makter.

Till slut måste jag bara kommentera att efter matchen, då hela norra kortsidan i Ejendals arena  hoppade och jublade samtidigt så gav det mig en deja vú känsla till Bruce Springsteen konserten på Ullevi i mitten av 80-talet. Den konserten då publiken fick hela gamla Ullevi att skaka i grunden till den grad att man var tvungen att grundförstärka hela anläggningen. Grym stämning då och en lika härlig känsla i Ejendals arena i går.

Tack skall Ni ha Leksand fans.

HS 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB