HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

Eriksson snart större än Belfour

av Niklas Jihde

Dags att summera ännu en omgång i Hockeyallsvenskan – denna märkliga serie som är lika svår att få grepp på som Pelle Prestbergs målskytte. I går var vi i Ejendals Arena tillsammans med hela Dalarna kändes det som. Jäklar vilket tryck!

Det som fastnar på näthinnan är två saker. Dels 19-årige, målvaktsfantomen, Jocke Eriksson, som höll nollan för sjunde gången den här säsongen. Sjunde! Supertalangen har nu radat upp lika många nollor som legendaren Ed Belfour gjorde under sin tid i Leksand – och hans ålder var verkligen inte 19 i passet.

Sak nummer två som fastnade från gårdagen var Leif Strömbergs otroliga glädjevrål när Peter Nordström skickade in 3-0 i öppen kasse. 7 650 känslor flög nog igenom ”Leffes” huvud när de tre poängen var klara på kontot. Jag gillar känslor.

Mora blir dock giftiga. När nu inte Greger A kunde lira så försvann en hel del kunnande som är så viktigt i täta och kampaktiga fighter. Tror nog Lückner kan styra Mora mot kvalserien, och vem hade räknat med det? Jan Simons kanske…

Åkte tur och retur med Håkan Södergren vid ratten igår. En resa genom hockeytider från Tumba till Bäckström. Oj, vad de gamla gubbana hittade på mycket roliga saker på sin landslagstid… Södergren och jag tippade sedan de sju matcherna från gårdagen och slängde in lite pengar. Dom försvann som vanligt. Två av sju matcher fick vi rätt på. Denna serie är helt galen – men ack så underbar.

Fick en ramsa av den stora Leksandklacken i går. Svårt att höra där nere på isen – så jag vinkade lite försiktigt, så här i efterhand var det nog ingen snäll ramsa ändå…Verkar som om alla vill se mig trilla på isen…

Andreas ”AJ” Johansson gjorde debut som expert i Hockeyallsvenskan. Kul! AJ är en otroligt trevlig prick som alltid säger vad han tycker och tänker, vilket alltid leder till bra TV. Snacka om starka experter vi har i rutan nu. Hoppas Ni uppskattar dem. AJ började dock att såga mina kläder,som vanligt, medan han strök lite på sin stiliga rock. Skillnad på gamla hockeyspelare och innebandyspelare….

Och som Ni säkert förstår så är det Södergren som tömt hela Siljans Kondotori på semlor och andra smaskiga bakelser…

Ha nu en trevlig helg!

Nästa fight från oss, onsdag i Nobelhallen, Bofors vs Växjö, 18.45.

Ses.

//Niklas Jihde

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB