HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

Skadeskjutet löv från Umeå

av Niklas Jihde

Karlskoga en måndagskväll i februari kan vara otroligt kall, snöig – och väldigt trevlig. Visst, jag frös som en isglass där mellan båsen i Nobelhallen när Bofors och Björklöven gjorde upp igår. Men några sköna lirare i Sam Hallams lag gjorde att två frusna mungipor pekade uppåt, trots allt.

Jag tänker förstås på Hallams fjärdekedja. Tre lirare som alltid verkar vara på gott humör – och som lirar hockey för att det är så förbannat roligt. Viktor Sjödin, Gustaf Thorell och Peter Wennerström ägde isen igår – de var kanonbra (Viasat Göteborg!). Även roliga kommentarer i intervjuerna under och efter matchen, där allvar blandades med humor. Sådant uppskattas.

Något som inte är så populärt hos Björklöven, förutom dessa gubbar i fjärdelinan då, är ordet skador. Jocke Fagervall, Kari Eloranta och Peter Andersson kunde knappt förklara för mig innan matchen vilka spelare som befinner sig på den långa skadelistan i dagsläget. De skrattade dock åt eländet och konstaterade glatt att de nu kunde köra med samma lag två matcher iföljd – en liten bragd i sig. Några minuter in på matchen så var det dock kört – skada nummer 67 för säsongen – den drabbade Christopher Thörn och en axel.

Tänker Er siffran 67 och lägg till skador! Det gör att ”Löven” i snitt haft tre skador per gubbe så här långt av säsongen. Helt sjukt sanslöst.

Hoppas Ni såg bilden i Tv igår på Expert-Johansson, i vitt linné, lirandes el-gitarr tillsammans med Dregen. Nu väntar vi bara på att Sandström ska dyka upp och sjunga en ballad ihop med Lena PH – Att Södergren gör comeback med Bobbysocks och sjunger ”Nu tar vi dom” på norska, eller varför inte en duo bestående av Johan Tornberg och Roger Pontare – utklädda till två mohikaner. skrikandes något om härliga Norrland. Någon som har sett Tornberg på länge förresten??

Galet viktig seger för Växjö igår. 5-1 efter en period! Malmö blandar och ger just nu….

Leksands trepoängare mot Almtuna satt nog riktigt skönt. Almtunas segersvit är bruten, vilket också Conny Strömbergs makalösa poängsvit är. 15-matcher på raken lyckades Allsvenskans ”Maradona” göra poäng i för sitt Örebro.

Nu laddar vi om för den definitiva slutspurten av HA. Flyg till Umeå för Björköven vs Växjö på torsdag och sedan ner till Småland för att följa Troja vs Malmö på fredagen.

En passion –  En kanal, ni vet!

//Niklas J

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB