HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

Avgörandet närmar sig

av haksod

Tre omgångar kvar och det närmar sig ett avgörande i kvalserien.

Växjö, som jag trodde mycket på, har visat en offensiv satsning med många mål och bra powerplay. Men vad hjälper det när ingen av deras målvakter har förmågan att spela lika bra i kvalserien som i allsvenskan. Ett lag blir liksom inte farligt när keepern handskas med pucken som om den var en tvål. Då hjälper det inte att man producerar framåt för lusten, orken och moralen sjunker mer o mer för varje bakåt mål. Tufft att vara keeper i Växjö för ögonblicket.

Almtuna vägrar ge sig. De har varit uträknade vid många tillfällen under playoff o kvalserien. Nu verkar det väl som om drömmen att gå upp i eliten försvunnit praktiskt sett, men de kommer fortsatt att överraska och kommer säkert stjäla ett par poäng både här o där. Viktiga poäng t.o.m. Senast var de nära att fälla SSK och var iskalla att plocka keepern trots 3-3 läge i slutet på ordinarie tid. Ballt.

AIK, har en sista chans att haka på återtåget ikväll. Men visst verkar det som om sista chansen att vara riktigt heta för elitserien försvann på Hovet senast mot LIF. Den tredje uddamålsförlusten på hemma plan blir liksom en eller två för många. Man klarar inte att ta igen det på borta plan i den här serien. Trots att de förlorade senast så måste jag säga att jag var imponerad av AIK;s offensiv och rörlighet i anfalls zon. Kan de upprepa det spelet i Ängelholm så kan de ställa till det för Rögle. Vi får se om de orkar det.

Leksand var inte bra senast mot AIK. Men det är då kanske en styrka att vinna på bortaplan med den sortens spel som man inte är van att Leksand spelar. LIF är för mig offensiv, passningar, dragningar och fart. Men inte i år. Förmågan att spela på resultatet  och att vara stora, tunga och tuffa runt egen kasse är mer det spelet som personifierar Leksand i kvalserien. Jag vart beskylld att vara Leksandshatare senast…..av folk som antagligen inte lyssnar på vad man säger. För då skulle jag alltså vara AIK:are enligt deras sätt att se på det????. Och det är det första gången jag blivit kallad, tro mig. Men det jag sa var klart o tydligt det jag skriver ovan. Man är inte van att se Leksand spela den typen av kontrollerad ishockey där det mesta går ut på att man trasar sönder motståndar spelet och att Leksands bästa spelare för det mesta är keepern…för onekligen är det så att i Leksand så är det J Eriksson och Oliver Ekman- Larsson som är de nya hjältarna. Två försvarare…

Rögle har gjort det bra. Tufft att sparka tränarna. Tufft att vända trenden och tufft att veta att i  kväll måste man vinna igen annars så är det två ovissa omgångar kvar för skåningarna. Då ligger derbyn mot Malmö nära att bli verklighet. Orkar Nilstorp spika igen, orkar Granak att hålla i försvaret och samtidigt bidra offensivt och orkar de ”unga” gardet fortsätta att avgöra matcherna till Rögles fördel?. Skall bli en mycket sevärd historia att bevittna i kväll i Lindab arena. Tror att det blir nervdaller hos både Rögle och AIK innan det hela väl kör igång.

SSK har fått lite problem tycker jag det verkar som. Helenius darrar lite på manschetten och de tunga skadorna på Videll(som varit lysande i kvalserien) och härledaren Pakaslahti tar ut sin rätt verkar det som. Klasén är en bra kapten som nog lider av sin AC skada i axeln. Det går liksom inte att dribbla så mycket med bara en OK axel…Nej det blir det gamla gardet med G Karlsson och Bemström som får ta tag i det i kvällens revansch uppgör. Snacka om att det finns intressanta matcher i matchen i kväll i Ejendals arena. Strömberg/Nyman mot SSK t.ex. Smaka på den Ni så kan Ni tänka Er vad som sägs dom mellan innan matchen???      

Let´s play hockey…..

HS

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB