HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

Fördel AIK

av haksod

Jag tippade att Växjö skulle vara en kandidat att gå upp i elitserien. Det var fel, fel, fel…Nu visar det sig att deras hanterade av vissa delar av en hockeyklubb har lite mer att önska. Hela ”artistspelar” saken har gett dem kritik som bara kommer öka och få efterföljder både hos Växjö som klubb men också övriga idrotts -Sverige tror jag.

Min grund för att tippa Växjö på elitplats var deras offensiva styrka kombinerat med Viktor Fasth i målet. Fasth har varit skadad mycket och inte givit stadga åt ett stabbigt försvar. Där försvann Växjös möjligheter att gå upp. Men det som Ni inte kan neka till är att Växjö är offensivt starka. Man producerar skott och mål i mängder och har gjort näst flest mål i kvalserien. Att man sen släppt in flest mål är en annan sak…..Vad jag fortfarande menar är… Tänk på det AIK när Ni ”bara” skall hämta de tre poängen i sista omgången mot ”Lakers”. Det kan bli tufft nog att vinna överhuvudtaget.

Vi pratar ofta om tränare o spelare i klubbarna men i AIK;s fall nämns inte Anders Gozzi ofta nog. Utan Gozzi skulle inte AIK funnits kvar. Utan Gozzi skulle inte AIK ha de spelarna som de har i dag. Utan Gozzi skulle inte AIK ha ett ishockeykansli överhuvudtaget idag. Mycket av det som sker i AIK i dag är tack vare Anders Gozzi. Det är mycket hans förtjänst att AIK är nästan i eliten. men bara nästan…..

Leksands hemresa från Växjö måste vara en av de värsta hemresorna som Leksands IF någonsin gjort. Jag undrar om det överhuvudtaget pratas på den hemresan? Snacka om att inte palla trycket…..

Appropå SSK så var det lite konstigt att se två lag jubla efter SSK-AIK matchen, trots SSK förlusten. Ishockeyn kvalsystem skapar underliga situationer bland. Grattis SSK får vi väl säga trots allt. Peter Popovic kan göra nåt av SSK tror jag.

Det bästa sparade jag till sist. Jag menar inte Rögle, trots att BK i RBK står för bandyklubb och därmed bör trivas i  Uppsala. Men dock inte i kväll alltså. Trots att de var varnade efter poängförlusten hemma mot AIS så gick de på samma nit ikväll. Tack o gonatt Rögle. Nej för att utan just Almtunas spel, säsong och fantastiskt trevliga sätt att spela ishockey. Att utveckla en egen stil så helt annorlunda är övriga lag samt med denna stilen prestera sådana resultat att de idag, när en omgång återstår, har en teoretisk och praktisk möjlighet att gå upp i eliten om alla resultat går deras väg.  Det är bara en bragdguldsvarning på den prestationen. Att de sen slår Rögle och bäddar för en sista omgång som kan ge dem själva en möjlighet att gå upp är väl som lite grädde på moset. Leksand borta sista matchen, det tror jag passar AIS bra. Men om det räcker med vinst i den matchen vet jag inte. Därtill finns det för många möjligheter och resultat för att man ska kunna sia om vad som sker. Oavsett slutresultatet så har AIS satt Uppsala på hockeykartan i år. 

Onekligen en sista spännade omgång i Kvalserien. Tänk att det skall avgöras i sista omgången trots att lagen spelat över 60 matcher så här långt i säsongen. Hockeyns seriemakare kan det här med dramaturgi…..

HS 

 

  

 

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB