HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

Käkat korv med Per Djoos

av Niklas Jihde

På Tv:n rullas det upp en ny thriller av SM-finalen mellan HV71 och Djurgården. Precis som bloggkollega Södergren skrev, så går det inte att få nog av all hockey. Dramatik har blivit en vardag de senaste månaderna – en skön vardag.

Själv var jag slutkörd efter en lång men fantastisk säsong med hockeyallsvenskan och den efterföljande kvalserien. Det blev över 75-matcher i rutan – och jag lyckades hänga med på alla. Nästan NHL-klass. Visst, jag har varit kroniskt förkyld sedan premiären i september – men det har varit värt alla halstabletter och alla näsprayer som har gått åt utan minsta snörvling. Jäkla vilken häftig säsong det har varit.

En resa till solen med familjen – utan hockeysnack. Plötsligt satt man vid poolen bredvid Brynäsbacken, Jörgen Sundqvist – och snackade, ja just det, hockey!

Jag minns inte bara den galet dramatiska kvalserien med ett leende – nej, vi i Viasat Hockey-gänget hade minst lika kul en novemberkväll i Karlskoga, eller den där supermörka fredagen i Oskarshamn. Hockeyallsvenskan har ett trumfkort som gör ligan både sevärd och rolig för oss som tittar – det stavas engagemang! Har inte träffat på en enda otrevlig ledare, spelare eller funktionär, vilket måste vara rekord efter alla dessa matcher. 

Snacka om lättjobbat.

Har älskat att stå och snacka med Leif Strömberg inför Leksandmatcherna. Varit lärorikt att få höra Växjötränaren, Janne Karlsson, snack inför sitt lags matcher. Har lockats till skratt inne hos AIK:s tränarduo, Melin och Franzén. Har sett framtidens tränare i Rönnqvist, Robertsson och Sam Hallam. Ätit korv med sympatiske Per Djoos. Fått perspektiv till elitidrotten från Göran Karlström. Kort och gott njutit av ett arbete – som kanske är för bra för att kallas arbete!

Den största tiden har jag dock tillbringat med alla hjältar som inte står framför kameran med ett ton hårgelé i håret, även fast vissa redaktörer har mer än ett kilo i barret. Det har varit ett oerhört hungrigt gäng som bubblat av ideér hur man kan göra roliga och intressanta hockeysändningar. Kanalchef Segeborn, Nicke W, Fanny, Brawen, Mr Älveby, Redaktionschef Erik, Agén, Mich, bildproducenterna från Mediatec med sin grymma personal och så gubbarna som fixar så ni har bild där hemma – Beck och Calle. Usch, vågar inte ens tänka hur många mil dessa båda gubbar har kört med sin buss. Vilka hjältar!

Men de viktigaste aktörerna till bra hockeysändningar, förutom hockeyspelarna då, är givetvis våra experter och kommentatorer. Snacka om ett rutinerat garde med forna superstars från NHL i form av Sandström, Calle J och Andreas Johansson kryddat med stjärnor som Södergren, Tornberg och Samuelsson. Ja, ni förstår säkert att vi har haft ganska trevlig på våra hockeyresor runt om i detta hockeytokiga land.

Säsongen är långt ifrån över på Viasat Hockey och på TV6 – för det pågår ju Stanley Cup-slutspel, final i KHL och den 7:e maj kör den 74:e Hockey VM-turneringen igång på våra kanaler.

Som sagt: En kanal, en passion.

Vi ses,

//Niklas Jihde 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB