HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

Våren på gång.

av haksod

Hockeysäsongens säkraste vårtecken; Hockey VM är på gång !!!!

I år i Tyskland samt med ett par godbitar till arenor och städer som arrangörer.

Mannheim- SAP arena. Ett skrytbygge med mycket läcker inramning. Tror dock inte den slår den ursprungliga Adler Mannheim arenan. Den hockeyrinken var neddgrävd i en grop ned ett tak som startade direkt när man gick ned!  på läktaren. Den ena kortsidan hade en mycket trevlig restaurang/bar med ett antal pilsner sorter i sortimentet. Trots att det inte fanns några väggar i ishallen så var det kallt som sjutton och det blåste utav helsicke ibland. Men ballt och spela samt kul att  coacha i den hallen var det. Fanatisk publik som sjöng och drack pilsner och hejade om vartannat. 

Köln. Lanxess-hallen, har haft VM tidigare. Då som nybyggd jätteanläggning. För er med bra minne så kommer Ni säkert ihåg den VM turneringen för den Lettiska invasionen av fans. Det var i Köln det . De vinröda? lettiska fansen ockuperade ståplats sektionen och hade en ljudvolym som gränsade till det skadliga. Utanför hallen så tältade de eller bodde i bilarna,  då de inte hade råd med hotell. men biljetter till matcherna hade de råd till och vilken färg de satte på de matcherna. Ballt!

Gelsenkirchen; Schalke 04 fotbolls stadion kommer vara öppningsarena för hockey VM 2010. Tanken är att sätta ett rekord med över 70 000 åskådare på matchen mellan Tyskland -USA. Det skall bli läckert att se. Hallen som  egentligen är byggd för fotboll utomhus är en  s.k. multi arena som nu skall stänga taket och montera en frysanläggning så att det kan bli hockey där fredagen 7 maj kl 20:15. Det skall bli mäktigt att se detta spektakel….PS. Det var i Gelsenkirchen Sverige slog Österrike i ”snömatchen” om en plats i fotbolls-VM 1974. Vi som är tillräckligt gamla kommer i håg den. DS

Efter ha spelat VM och varit kommentator på ett flertal VM i mellan Europa, så måste jag säga att lite av den stämningen som idrott på dessa breddgrader bjuder på är magisk. Kan vara så att all pilsner och det goda vädret så här års inbjuder till det. Men det är sällan som det är bråk eller problem på ett hockey VM. Mycket publik, bra väder, kort resa för många lags fans samt fina arenor gör VM till en naturlig avslutning av en mycket lååååång hockey säsong. Jag rekommenderar Er att besöka VM på plats om Ni har möjlighet eller att följa på TV:n om ni inte kan resa.

Jag hoppas att vi får ett bra svensk lag till VM. OS laget var sådär och BÅG har fått mycket kritik genom året. Nu har han och Tre Kronor en chans att avsluta på ett bra sätt. Då det är ett xtremt långt hockey år så tror jag att alla ni som gnäller över alla återbud som tidningarna slår upp, skall tänka lite annorlunda då Ni läser de namnen. Tre Kronor står inför en generationsväxling. De gamla bekanta hockeynamnen har gjort sitt. Det skall bli avtackade för sina insatser och lämna över ansvaret till det nya gardet. Jag hoppas att vi kommer se en mix av rutinerade 25-32 åringar med VM erfarenhet samt ett antal debutanter eller ”överraskningar” som Ni i allmänheten inte riktigt känner till som vårt VM lag. Namn som efter turneringen har skrivit in sig i böckerna som VM hjältar. Vi har nämligen ett antal unga, hungriga och fysiskt vältränande ny etablerade killar som kanske redan nu är bättre an 70-talisterna är, och definitivt kommer bli bättre än de var. Sån är nämligen idrotten utformad. Den nya generationen är alltid bättre än den föregående!!!!

Så misströsta inte om Sundin, Forsberg, Davidsson eller Ragnarsson inte är med i VM laget…De som är uttagna kommer vara bättre än de stora men omotiverade spelarna med de bekanta namnen. För att vara lite poetisk…som alla andra knoppar som brister ut till vackra blommor i vårvärmen så kommer också våra nya hockeystjärnor att presentera sig….

HS 

 

 

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB