HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

Match 62!

av Niklas Jihde

AIK Hockey inledde Viasat Hockeys resa genom Hockeyallsvenskan den 16:e september på Hovet mot Malmö. 61-matcher senare gör vi bokslut – med AIK återigen i fokus och med Hovet som spelplats. Den här gången är dock Malmö utbytta mot Växjö och det kommer att trycka in sig drygt 6000 åskådare till.

Kommer att bli ett helt galet tryck i den anrika arenan. Jag är oerhört lyckligt lottad som tillsammans med Johan Tornberg har fått privilegiet att stå mellan båsen för att följa dramat.

Ja, vilken resa den här säsongen har varit. Jag har bevakat över 70-matcher – och inte haft tråkigt en enda gång. Underbart att jobba med en sport som hela tiden vill framåt och inte är rädda för att bjuda på sig själva. Hoppas Ni gillat att få hänga med in i lagens omklädningsrum och få se hur spelarna sitter och skissa inför fighterna. Närmare elithockey än så här går inte att komma.

Hur går det då? Ja, det överlåter jag åt våra experter att sia åt, men visst har AIK dukat upp en saftig matchboll åt sig och sina supportrar. Minns dock att Leksand var i samma situation som AIK, det vill säga att de kom till match mot Växjö med färska segrar mot SSK och Rögle i trunken. Bang, bom, bang, så var situationen inte lika glasklar längre. Växjö kommer att strida tappert – det gör man alltid om man har en tränare som heter Janne Karlsson.

Den här Kvalserien har blivit ännu galnare och vildare än vad vi kunde hoppas på. Att vara kanalchef-Segeborn och försöka planera vad bussarna med teknik och personal ska ta vägen – har säkerligen varit lika svårt som att vara en jagad flickfotograf (internt!). Vi har fått leva ”dag-för-dag”, precis som en skadad hockeyspelare. Men vilka fighter vi har fått vara med om – och vilken publik.

Ryser fortfarande av trycket i Lindab Arena. Hör Leksands Superstar sjunga sin ramsa om dalkullor och masar. För att inte tala om hyllningar i Axa Sports Center till SSK och AIK-spelarna. Säkert har det sjungits med lika mycket passion i Växjö och i Uppsala.

Kanalchef-Segeborn vågar naturligtvis inte chansa imorgon – han skickar gubbar till alla tre arenor – för i världens tuffaste kvalserie kan man inte ta något för givet. Jo, en sak förresten. Att ni kan följa hela dramat i Tv!

Häng med i Tv8 och på Visat Hockey med start 15.30. Huvudmatch, AIK vs Växjö.

Vi ses!

Niklas Jihde

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB