Bettan bakar
avSådärja.
Nu är skidskytte-VM också in- och uppkopplat här.
Befinner mig sedan ett dygn tillbaka i Pyeongchang i Sydkorea.
Som vanligt när man reser bort i de här trakterna så blir det en hel del kulturkrockar men jag ska, med några få undantag, försöka undvika att rapportera om, för oss västerlänningar, lite konstiga vanor. Det finns tillräckligt med andra bloggar som skriver om sånt och jag tycker det blir lite tröttsamt.
Men jag kmmer säkert inte kunna låta bli…
Det här skrivs från åkarnas hotell klockan 10.30 lokal tid. Här har jag härjat runt lite på deras frukost för att få kommentarer till något ny får läsa mer om i dagens tidning.
Nåväl, just när jag hade skickat hem min artikel så kom Elisabet Höglund… eh, jag menar Elisabet Högberg förbi med en konstig plåtburk i sin hand.
Det visade sig att det var hembakat bröd. Eller i varje fall hotellrumsbakat bröd.
För att slippa äta det vita bröd som bara serveras här så bakar Bettan och rumskompisen Anna Maria Nilsson (på bilden syns dock Helena Jonsson bakom Bettan) fullkornsbröd till det svenska laget varje morgon.
Blir inte de andra nationerna, som norrmännen, sugna också?
— Du, de har en egen ugn med sig hit, säger Bettan.
Svenskarna nöjer sig med en bakmaskin.
— Men vi fick idén av norrmännen. De hade med sig en egen bakmaskin i fjol.
Men i år har norrmännen alltså redan tagit det ett steg vidare… herregud, släpa med sig en egen bakugn runt jordklotet.
Vem som ska ha resten av brödet?
Det nattsuddande grabbgänget i rum B1122, Ferry, Bergman, Nisse och Jonsson, som inte hade gått upp ännu.
Annars är det riktig VM-fest här… eller inte: tio grader och ösregn just nu.
/Flinck, Pyeongchang