Startsida / Inlägg

Och gladast av alla var trettioåttan Brodin.

av Vintersportbloggen

Liberec, Tjeckien

Hurra!
Vi har premiärat och varenda svensk är glad.

Anna Olsson har haft ont i nacken och axeln, hennes sjukgymnast har tidigare förbjudit henne att ens bära hem kassen från affären, men nu fixar hon både skidorna och en vattenflaska.
Ja, och att vara tolfte bäst i världen över tio kilometer.
– Det här var mitt klart bästa trad-lopp på jätemånga år. Jag har en åttondeplats som bäst i världscupen någonsin, så jag är glad. Riktigt bra sju första kilometer har jag gjort i alla fall, sa hon och syftade på att hon föll igenom något i slutet.

JVM-silvermedaljören Hanna Brodin dundrade iväg som en VM-guldmedaljör. Det höll ett par kilometer och hon tog ledningen vid första mellantiden, sedan tappade hon mark och kom trettiåtta.
– Jag gick för hårt i början, men det kändes bra så det var bara att köra. Och det är bättre att våga försöka än att inte göra det, sa hon.

Bredvid Hanna stod Lina Andersson och talade glatt om hur hon kom fjortona. Sedan kom förbundskapten Abrahamsson och strålade när han beskrev lyxproblemet att ta ut stafettlag eftersom alla kör så fint. 

Jag håller med om att det var lyckade insatser, men låt mig mitt i all glädje sluta ett avtal med er skidfans där hemma:
Festa hur vilt ni vill, men ge fan i centrumfontänerna. Vattnet blir sumpigt, en tonåring jubelkissar och någon Mange glömmer kvar sin blågula halsduk på botten.
Okej? 
***

Imorn är det dags för en mer genuin glädje. Guldglädje. Gråtskratt och grattispussar. Kom igen Anders, kom igen Johan. Fyran är den förste förloraren.

***
Och jag hade fel. Anna Haag har inte spytt inatt, hon är bara energilös efter att ha tvingats leva på barnmat.

***
Härnere går sparhetsen vidare.
Min chef heter Jan och är pappaledig. Ändå tar han paus från att lukta sin dotter i nacken och skriver bitska sms om att jag ska dra av varenda gratisläsk på traktamentet, så att inte tidningsaktien faller och Schibsteds får riva slotten.

Jag kan glädja dig, Janne. Medan mediahotellet tar 358 euro per natt tar mitt bara 100. Eller för att ilustrera boendestandarden tydligare: det här är kockens rekommendation i hotellrestaurangen:


(En hel middag för 59 tjeckiska, drygt 20 svenska kronor. Rubriken behöver inte översättas.)  

Nu är jag hungrig och ensam. Någon som är sugen på konjunkturmiddag?

/Kristoffer Bergström, Liberec

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB