Startsida / Inlägg

STACKARS TIIO

av Petra Thorén

I dag faller snön tung och tät i Beitostölen. Helt andra förutsättningar inför dagens stafett. Och idag får vallateamen jobba hårt. Sverige var ju först med sin vallabuss, men nu har norrmännen svarat upp med en ännu större buss. Vet du vad vi kallar svenskarnas lastbil? viskade en norrman häromdagen. Nä, förstås inte (men man kan ju ana att det inte är något snällt). Hundvagnen…ha, ha, ha.

Det är rätt kul och tar aldrig slut, den norsk-svenska jargongen. Se bara i dagens tidning hur det norska sprintlandslaget narrar svenska sprintkillarna. Emil Jönsson har själv lagt youtube-filmnen på sin hemsida.

Så till dagens stafetter. Efter gårdagens styrkebesked av de svenska tjejerna ska det bli kul att se vad de kan prestera.

Men för killarna ser det med Södergrens sjukdom och Rickardssons skada värre ut. Mest synd tycker jag om landslagsdebutantanten Tiio Söderhielm. Det ryktas om att norrmännen, som ställer upp med en massa lag, har satt en stark löpare på förstasträckan i varje lag. Detta för att göra en slags uttagning till vem som ska bli Norges startåkare i vinter på OS.

Det lär bli åka av och Tiio får en tuff uppgift. Bra att veta om ni tittar på tv – döm inte för hårt.

/Petra Thorén, Beitostölen

 

 

 

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Olle Stefansson
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB