Startsida / Inlägg

Jag drar något gammalt över mig

av Emil Karlsson Lagnelius

ALPINT/ISHOCKEY. Efter två händelserika dygn i Whistler med Anjas krasch och bragdbrons är jag nu tillbaka i Vancouver. Det märks att jag har varit borta ett tag från Sverige då det känns som att komma hem när jag är tillbaka på mitt hotellrum…
Nåja.
Om tolv timmar är det Tre Kronor–Vitryssland och jag minns 2002-fiaskot som om det vore i går (mycket beroende på att jag i något slags masochistiskt försök till självspäkning laddat hem Lasse Granqvists referat).
Vitryssland… Mår man inte lite illa bara man tänker på det…?
Men vad säger ni? Inte fasen slår blixten ner två gånger på samma ställe?

###

När jag kom hem såg jag Ryssland–Slovakien på TSN.
Kommentatorerna var galna på domarna för att de lät Ovetjkin välja klubba i en evighet:
– Ovetjkin får snart betala publiken för p-böterna som de får på grund av honom, sa en av kommentatorerna och det tyckte jag var lite kul sagt.

###

I vår OS-bibel utsåg jag Per Spett till ”OS-flip” och Anja Pärson till ”OS-flopp”. Med andra ord kan jag dra något gammalt över mig. Eller som TT-Skiöld uttryckte det: Man ska inte tro på allt i bibeln…

###

Och till alla er som kommer påpeka att han heter Ovechkin…

/Emil Karlsson, Vancouver

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB