Startsida / Inlägg

Om den tweeksamma artikeln

av Kristoffer Bergström

SKIDSKYTTE
Jag vill inte tala om Jonas Karlsson-gate. Men jag talar gärna om era åsikter om affären.

I dagens Sportbladet står en kortare text om SVT-krönikörens tweet under skidskyttet. ”Kära kommentatorer. Tänd till för faan!!!! Ferry har ju superläge!!!!” publicerade han, ångrade sig och tog bort det.

Kanske dolde sig ett interbråk, tänkte vi, och ingredienser som ”Twitter” och ”Ulfbåge” kryddar ju alltid. Så vi kollade upp saken, nådde Christer och SVT-chefen Kjell Andersson, men ingen av dem förstod varför det publicerats eller tagits bort. Ingen av dem tog heller illa upp på något sätt.

Sent på natten svarade Jonas Karlsson själv. Han förklarade att han inte skrev inlägget, bara publicerade det. När det ändå såg ut att komma från hans namn tog han bort det för att inte förknippas med läsarens åsikt.

Så där stod vi.

Med ett tweet som inte ens från början var farligt, som inte skrevs utan bara publicerades av en SVT-krönikör och som ingen av de inblandade tog illa upp inför. Med en artikelidé som blivit en tummetott.

Vi publicerade ändå en kortare text om saken, sannolikt för att reda ut den harmlösa sanningen bakom inlägget. För att de som hade läst det ovanliga faan!!!!-omdömet skulle förstå varför det togs bort.
Ska man kritisera artikeln är det för sin irrelevans, skulle jag säga. Jag är ett pinsamt kukhuvud, skulle läsarna säga.

Ja, i dag har det glött i inkorgen. Ni har tryckt på de mest elaka tangenterna för att förklara för mig vem jag är.

Jag respekterar mångas fittpåhopp, medan jag lägger huvudet på sned och ler åt andras mejl. Som Klas Herrströms. Åh, fina Klas, han tar det ett steg längre genom att inte bara hata mig utan också min tidning. I bara ett par meningars poesi hinner han kacka i eget bo och ge ett mycket märkligt exempel:

Bild 2.png

Klas, du har förstås en poäng. Artikeln är tveksam, eller kanske bara dålig. SVT är duktiga. Och ”betygsätta” stavas precis så.

 

/Kristoffer Bergström, Whistler

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB