Startsida / Inlägg

Jönsson räddade helgen med överlägsen sprintseger

av Petra Thorén

Så sitter man här i presscentrat i Davos och de norska kollegorna klappar en på axeln.

– Han är bra nu Jönsson, säger den ena.

– De blir farliga i vinter, säger den andra.

Efter en svag lördag (den glömmer vi) så räddade Emil Jönsson helgen. När Emil kör med det självförtroende och den kapacitet han hade i dag är han världens främsta sprinter. En killer. Dags att killen för lyckas ordentligt i ett mästerskap nu. Hade varit extra kul om det blir i Oslo.

Norrmännen hade inte en enda åkare i final. Vi kan konstatera att Marcus Hellner spurtslog Ola Viggen Hattestad. Synd att Hellner inte fick en bättre resa i sin semi, då hade han gått till final. Han kan bli riktigt bra till VM-sprinten Marcus.

Låt oss också konstatera att Hellner och Jönsson tog hem kvartsfinalen med god marginal till Petter Northug. Norge sörjer dock inte för mycket. De har världens bästa skidtjej. Man blir grymt imponerad av denna enormt starka skidåkerska. Hon gör monsterrace efter monsterrace oavsett stil, oavsett distans och går i mål med ett leende.

När hon passerade Emil Jönsson i målfållan ropade hon Grattis! Emil log: Det var en till som visst åkte bra i dag…

Nu stannar stora delar av längdgänget kvar i Davos. De tränar och åker på torsdag till Frankrike för sista vc-tävlingen före jul. Anna Haag och Charlotte Kalla är i träning igen efter veckans förkylningar. Det kan bli en skön avrundning nästa helg,

Petra Thorén

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB