Startsida / Inlägg

Anjas nya favoritord

av Petra Thorén

Garmisch.

Blä. Öh.

Anjas mest målande citat kom direkt i mixade zonen:
– Jag fick göra en lite längre resa än alla andra. Andra spliten var jag redan efter, där skulle jag vara en sekund före.

Det var ju så planen, förhoppningen, drömmen var. Att Anja skulle utklassa rivalerna på övre halvan och spjärna emot lite bättre därnere. Nu gick spjärnandet okej, men eftersom hon aldrig var uppe bland toppåkarna fick jag aldrig de där skenande hjärtslagen som uppträder när alpinåkning är som härligast.

Elva. Jag är inte besviken utan tom. Jag hoppas det finns någon magi kvar att krama ur de där musklerna så att Anja kan göra en fin storslalom i veckan.

Två noteringar:

1. Anjas favoritord är ”samtidigt”. En kollega här klagade på att Anja är svårciterad eftersom hon hasplar ur sig så långa haranger, men jag håller inte med. Hon brer ut sig för att hon alltid angriper ämnena från två håll. Som länk mellan de två resonemangen säger hon ”samtidigt”. Visst är hon besviken, men samtidigt glad, osv.
Ett av många exempel från i dag:
– Den missen kostade. Samtidigt var jag positiv och metodisk. Sedan hamnade jag fel överallt och fick ingen harmoni. (här vänder alltså meningen två gånger och det var läge för ett dubbelsamtidigt, vilket jag än så länge inte hört henne använda).

2. Schweiziskan Dominique Gisin var outsider men rimlig pallkandidat i dag. Medan Anja Pärson laddade inför störtloppet med vila och lite fotboll drog Gisin till stans hetaste nattklubb P1. Där fotoposerade hon med fans och signerade affischer på sig själv. Trötta, avklädda bilder utan sportkoppling.
Jag fattar att det är sponsorn som kräver, men jag kommer inte ifrån hur innerligt jag önskade att Anja skulle slå Gisin. Schweiziskan var 32 hundradelar snabbare.

/Kristoffer Bergström, Garmisch

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB