Fina fisken
avTräningsvärken efter helgen är inte nådig. I går tog jag en total vilodag och rörde mig inte en millimeter mer än jag behövde, men i dag ser jag fram emot att få utmana kroppen igen. Det krävs dock en hel del mental peppning inför kvällens pass. Jag tänker nämligen ta mig an en långrunda på löpbandet. Att springa ska bli grymt skönt, men det där bandet och jag har svårt att komma överens längre än 30 minuter.
Jag ska se till äta en riktigt vällagad och god middag efteråt, som belöning och som motivering nu inför. Kanske till och med ta ett glas vin till.
Och en riktigt god middag kan, enligt mig, se ut så här.
Jag älskar hamburgare av alla dess slag och även om jag föredrar kött är fiskburgare ett bra sätt att få i sig mer fisk. Att göra dem på lax är den absoluta favoriten, men även kolja blir smarrigt.
Så här kan man göra fyra stycken: mixa 600 gram koljafilé i matberedare eller med stavmixer, tillsammans med ett ägg och 0,5 dl vispgrädde. Krydda med salt och vitpeppar. Forma fyra burgare och stek i panna med smör eller olja.
Tzatziki blir dundergott som dressing och sedan är det bara att piffa till burgarna med sallad och tomat. I stället för vitt bröd funkar rågkusar fint. Eller om tid finns – baka Annikas hamburgerbröd!