Startsida / Inlägg

Pausa

av Wellness redaktion

Hallå där! Jag har haft en paus. Inte avkoppling, utan bortkoppling. Det behövs ibland. När jag började räkna på hur många timmar jag tillbringar framför datorskärmen blev jag nämligen rädd. Men att då och då ta ett riktigt break från cyberbubblan är något jag verkligen kan rekommendera. 

Till exempel kan man ägna sig åt att baka det här goda brödet. Det är hur lätt som helst eftersom det inte behöver jäsa. 

2 dl dinkelflingor
5 dl dinkelmjöl 
1 dl krossade linfrön
1 dl tranbär 
1 dl grovhackade nötter (välj dina favoriter, jag tog hasselnötter)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl filmjölk eller yoghurt 
0,5 dl flytande honung

Blanda de torra ingredienserna. Rör sedan ner filmjölk och honung. Häll ner smeten i smord avlång bakform. Grädda i 200 grader (nedre delen av ugnen) i cirka 1 timme. Låt svalna under en duk och njuuut!

Smoothies får just nu stå tillbaka för yoghurt, bär och hemgjord müsli, men jag återkommer med recept så fort jag slängt ihop något gott. 

49.jpg
  • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Joakim Ottosson & Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB