Startsida / Inlägg

Älska måndagar, på riktigt!

av Julia Fors
happy-training.jpg

Ser det ut såhär på ditt jobb varje måndag? Nej inte? konstigt?!

Får du ny energi av att starta en ny vecka eller ser du måndagar som en lång startsträcka till helgen? Här kommer några tips på hur du lär dig älska tycka bättre om(!) måndagarna;

1 Intala dig själv att måndagen är en nystartsdag. Istället för att starta dagen med en deppig attityd, tänk positivt och se fram emot alla nya möten, erfarenheter och möjligheter som du har framför dig i den kommande veckan. Bara genom att ändra din inställning, kommer du utstråla positivitet som kommer tillbaka till dig.

Sätt upp en ny målsättning varje måndag. Att uppnå något nytt kommer att ge dig känslan av att ha utfört och lyckats med ett mål. Detta kan vara något arbetsrelaterat eller något så simpelt som att  du ska starta en konversation med en kollega som du aldrig har talat med förut. Boka in en lunch med någon som du vill lära känna bättre, ta en morgonpromenad till jobbet varje dag, eller undvika att skvallra under en hel vecka. Oavsett mål ger det dig något att vara stolt över varje vecka.

Starta en måndags-lunchklubb.De flesta som arbetar på ett kontor tar med sig egen lunch, vilket kan bli trist i längden. Ge alla en chans att dela med sig av sina favoritrecept varje måndag. De som vill delta i klubben kan lägga sitt namn i en skål, när ditt namn dras ska du förbereda lunch för alla som är med kommande måndag. Orkar ni inte laga mat. Gör måndagen till en tradition att gå ut och äta något gott,(om det finns många restauranger där ni jobbar kan en i gruppen få välja vilken ni ska gå till) då har du något att se fram emot varje söndagkväll.

Källa ; E How

Bild 1.png

Själv så gillar jag att lista lite nya träningsmål varje måndag; en liten plan på vad jag ska gå på för klasser mm som ger mig lite mer energi. En stor Espressohouselatte eller en Blueberrysmoothie om jag är i sthlm är också grejer som hjälper när det känns långt till fredagen…  Vad är dina bästa älska-måndagsknep?

 • Tjänstgörande redaktörer: Matilda Andersson, Fredrik Palmqvist och Elvira Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB