Startsida / Inlägg

billig och nyttig lunch?

av Julia Fors

Hej Julia! Tack för en jätte inspirerande blogg!
Jag undrar om du har något bra tips på en nyttig god lunch som dessutom är billig!
Jag jobbar i Stockholm och här finns det massa bra lunch ställen tex Kalori. Men Ibland har man varken tiden eller pengarna till att äta ute. Finns det någon bra ”snabbmat” man kan köpa? Jag har levt på Felixpajer när jag ska spara pengar. Känns som om man hela tiden måste välja mellan billigt och nyttigt. Vet du något bra man kan köpa som är både och?

Väldigt tacksam för svar!
/J

Hej J och tack! Ja att handla nyttigt och billigt är inte lätt då många ställen speciellt i sthlm tar hutlösa 70 kr för tex en smoothie! Jag är inte mycket för halv och helfabrikat då mitt tänk handlar om att äta så ren och okonstlad mat som möjligt. I mataffären handlar jag hellre något färskt från charken och kanske mixsallad, keso och fullkornsbröd till. Jag märker också att allt fler mataffärer har börjat införa salladsbarer i sina butiker. Det är ett enkelt och relativt billigt sätt att få tex en god kycklingsallad. Se bara till att du tar en sallad med någon form av protein och kolhydrater så att du får optimal mättnad och energi av din lunch. Många tjejer gör misstaget att bara ta en sallad men då kan jag garantera att sötsuget kommer innan klockan 3!

För mer snabbmat på språng så tycker jag att ica-to go i sthlm har en bra utbud av typ hälsotallrikar, där kan du också köpa med dig färdigkokta ägg!

Wraps är också är en snabb och relativt billigt att köpa med sig och det brukar finnas på många café/restauranger – mitt tips är att helst ta en fullkornsvariant som är nyttigast.

För att komma allra billigast undan så är ju matlåda det absolut bästa. Enklaste sättet att börja med lunchlådor är att ta med dig resterna från gårdagens middag. Eller så tar du några timmar på söndagen då du förbereder mat inför veckan. Jag brukar tillaga ett gäng biffar eller kycklingbröst och koka upp en stor sats quinoa som bas. Då tar det bara några minuter att hacka upp lite sallad och grönsaker och fixa en god och nyttig lunch. Investera också i snygga matlådor. Jag gillar frozzypack med inbyggd kylkloss som håller maten sval och fräsch i upp till 7 timmar

 • Tjänstgörande redaktör: Ellinor Brenning & Erik Melin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB