Startsida / Inlägg

mina tre höstboosters

av Julia Fors

I veckans sofis mode har jag satt ihop en komplett guide till hur du hälsoboostar din höst från A – Ö så om du känner dig lite hösttrött så kommer här mina personliga 3 favoriter;

D-vitamin ladda

Under hösten är det lätt att drabbas av D-vitaminbrist, speciellt här i Sverige där solstrålarnas omvandling av D-vitamin i huden minskar under vinterhalvåret. För att säkerhetsställa våra depåer rekommenderar näringsexperter att man börjar ta tillskott av D-vitamin redan i slutet på augusti. Då minskar man risken för både depressioner och nedsatt immunförsvar. Jag började äta d-vitamin förra veckan.

2 Unna dig en morgondejt med dina kompisar. När vardagsstressen kryper på kan det vara svårt att hinna med de där vinkvällarna med tjejgänget? Föreslå en frukostdejt istället.  De veckor jag bor i sthlm brukar jag träffa mina tjejkompisar på café kringlans frukost där vi har en stående frukostdejt en gång i veckan för de som hinner. Inget är så energigivande som att börja dagen med tjejsnack över en latte och macka.

3 Få det gjort direkt

Drömmer du om att bli en sådan där effektiv människa som både hinner träna, excellera på jobbet och vara ett socialt geni på kvällarna? Ett av de allra enklaste sätten till att effektivisera sin vardag är att börja med att utföra den uppgift som du helst vill skjuta upp så fort du vaknar tipsar lyckoforskaren Gretchen Rubin.- Vid första möjliga tillfälle, så fort du vaknar eller kommer in till jobbet, bara gör det utan att reflektera tipsar Rubin, – detta fungerar särskilt bra med träning och jobbiga telefonsamtal!

Gretchens bok – rekommenderas om du inte läst den.

 

 • Tjänstgörande redaktör: Matilda Andersson, Fredrik Palmqvist, Frida Englin Danielsson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB