Startsida / Inlägg

Aj Löv – choklad och hasselnötsbrownie

av Julia Fors

Efter morgonens träning med blandad styrka och kondition så längtade kroppen efter en lugn eftermiddag och choklaad! Så vad passade inte bättre än ett bak. Detta blev resultatet och den blev inte bara fin på utsidan (händer ibland när jag bakar…) Denna rika, kladdiga och crunchiga chokladbrownie är ”Miranda-jag-äter-snart-ur-soppåsen-god!” Så här kommer receptet för er – Enjoy 🙂

Först behöver du shoppa upp dig på; kallpressad cocosolja, ekologisk eller raw kakao, hasselnötter och agavesirap.

Grundreceptet hittade jag i hälsokedjan Lifes grymma kundtidning ” live Life” men jag tog bland annat bort chaiteet som skulle i och gjorde om det något;

7 urkärnade färska dadlar

4 msk kokosolja

2 msk agavesirap

6 msk kakaopulver

1/2 tsk vaniljpulver

2 msk krossade linfrön

2 nypor havssalt

1 dl hackade hasselnötter

Mixa alla ingredienser förutom hasselnötterna. Hacka nötterna och knåda in i degen. Smörj en form men lite kokosolja, bred ut degen i formen och sätt in i kylskåpet i minst 30 minuter. Strössla över kakaopulver kakan innan du skär upp.

D-e-l-i-s-h-! utan varken socker, mjöl eller smör.

 

  • Tjänstgörande redaktör: Ellinor Brenning & Erik Melin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
  • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB