Raw äppelpaj
av
dagens lunch:-)
Idag var jag som sagt på dessert, bak och godiskurs på rawfoodbaren som hölls av kocken Kristfrid Warner. Under tre timmar så fick vi lära oss att baka allt från smarriga glassar, godisfruktremmar till chokladbollar och pajer. Att baka rawgodsaker har blivit lite av min nya hobby så jag älskade verkligen detta!
Äppelpaj är ju en höstfavorit och denna var verkligen supergod:
Recept;
Smuldegen; 4 dl mandlar, 24 färska små dadlar ( halvera antalet om du använder större dadlar) 2 msk kokosfett, 2 tsk kardemumma, 1 nypa salt
Kör först mandlarna i en matberedare så att de blir frovt hackade, tillsätt sedan dadlar och kör igen. Tillsätt övrig aingredienser och lägg i en skål.
”Pajen” 5 – 7 äpplen, 2 msk citronjuice, 2 msk kanel 3 msk honung.
Pressa citronen och blanda med honung och kanel, rör runt så att honungen löser upp sig. Riv äpplena i matberedaren och vänd ner citronjuiceblandningen. Blanda väl.
Lägg äppelblandningen i botten av en pajform och toppa med smuldegen och cashewgrädde.
Cashewgrädden gör man genom att mixa 2 mogna päron med 4 dl blötlagda cashewnötter, 1 tsk vaniljpulver och 1 och 1/2 dl vatten.
I chokladhimlen 🙂 Här syns förresten min nya mörkare höstiga hårfärg.