Startsida / Inlägg

Raw äppelpaj

av Julia Fors
20131013-190816.jpg

 

dagens lunch:-)

Idag var jag som sagt på dessert, bak och godiskurs på rawfoodbaren som hölls av kocken Kristfrid Warner. Under tre timmar så fick vi lära oss att baka allt från smarriga glassar, godisfruktremmar till chokladbollar och pajer. Att baka rawgodsaker har blivit lite av min nya hobby så jag älskade verkligen detta!

Skärmavbild 2013-10-13 kl. 19.06.16

Äppelpaj är ju en höstfavorit och denna var verkligen supergod:

Recept;

Smuldegen; 4 dl mandlar, 24 färska små dadlar ( halvera antalet om du använder större dadlar) 2 msk kokosfett, 2 tsk kardemumma, 1 nypa salt

Kör först mandlarna i en matberedare så att de blir frovt hackade, tillsätt sedan dadlar och kör igen. Tillsätt övrig aingredienser och lägg i en skål.20131013-190837.jpg

 

 

 

”Pajen” 5 – 7 äpplen, 2 msk citronjuice, 2 msk kanel 3 msk honung.

 

Pressa citronen och blanda med honung och kanel, rör runt så att honungen löser upp sig. Riv äpplena i matberedaren och vänd ner citronjuiceblandningen. Blanda väl.

 

Lägg äppelblandningen i botten av en pajform och toppa med smuldegen och cashewgrädde.

20131013-190856.jpg

 

Cashewgrädden gör man genom att mixa 2 mogna päron med 4 dl blötlagda cashewnötter, 1 tsk vaniljpulver och 1 och 1/2 dl vatten.

20131013-190923.jpg1378574_10151914494181357_818913054_n

I chokladhimlen 🙂 Här syns förresten min nya mörkare höstiga hårfärg.

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén och Filip Elofsson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB