Friskboosta
avEnklaste sättet att hålla sig frisk nu i förkylningstiderna? Lägg mer färg på din tallrik. Då blir maten automatiskt mer näringsrik. En generell regel är att ju färgrikare ett livsmedel är – desto mer antioxidanter. Tänk; blåbär, rödbetor, tomater, spenat, mörk choklad osv. Med en tvåmånaders bebis vill man verkligen inte åka på vare sig kräksjuka, influensa eller RSvirus…(såå nojig just nu!) så här är några sätt som jag boostar upp mitt immunförsvar på.
Mycket grönsaker. Min zuccinipasta carbonara är to die for. Recept kommer i nästa bok 🙂
Bär varje morgon i gröten, imorse blev det blåbärsgröt. Eller en ”bärglass” a la paleo. 150 gram frysta hallon, 1 avokado, 1.5 msk honung, 1 tsk vaniljpulver. Mixa, njut!
En juice om dagen har varit min multivitamintablett under de senaste åren. I januari vill jag ha mina juicer med mycket ingefära och citron. Det ska bränna till rejält!
Just nu har jag tröttnat på kalla sallader och gör gärna varma grönsaksröror istället. Bara att ta en stor blomkål ellerbroccolibukett som du kokoar och mixar med en klick smör, någon krydda som timjan, eller persilja, salt och peppar.