No excuses

av Julia Fors

Måndag morgon igen. Hoppas ni är laddade för en ny vecka och sista bootcampveckan! Här kommer en liten tanke för veckan av ingen mindre än min egen guru Jillian Michaels :-), om ni inte upptäckt hennes podcast kan jag varmt rekommendera den. Perfekt att ha på medans man promenerar eller springer. Hoppas ni börjar känna av lite fördelar med att ha kommit igång med träningen och framförallt maten. Som ni vet är ju kosten 70 % och avgörande för vart ni vill ta er träning och hälsa. I början om man inte är van att äta rent och regelbundet så kan det kännas ovant att äta såpass ofta,  men jag hoppas ni har börjat hitta och gillar känslan av att förbränningen kommer igång. Efter jul då jag själv slarvade lite med maten och inte åt lika regelbundet så känner jag definitivt skillnad på kroppen och energinivån nu bara efter två veckor.

Glöm inte heller att ladda på med gröna grönsaker så ofta du kan! Du vet väl att de gör dig starkare?! I en studie såg man att personer som åt en tallrik med spenat två timmar innan träning förbättrade både sin syreupptagningsförmåga och prestation. Det är ämnet nitrat som påverkar kroppens mitokondrier att producera mer energi och därmed förbättra syrgasförbrukningen när man tränar. Mixa en näve babyspenat med en banan, lite mango och vatten för en helt naturlig energidryck.

gårdagens middag = morgondagens lunch

av Julia Fors

Ett tips som jag skrivit om förut är att ta söndagen och preppa lite i matväg inför veckan. Det gör det såå mycket enklare att äta sunt! I början av veckan så är det ofta ganska stressigt (i alla fall för mig) och då är det skönt att bara kunna ta fram något färdigt. Idag lagade jag dessa goda kycklingfileer med soltorkade tomater och timjan i ugn. Superenkelt, clean och gott!

Ett annat tips som jag måste dela med mig är att göra sötpotatis pommesfrites. Sötpotatis har både lägre GI och mer näringsämnen (tex betakaroten, c och e-vitamin, kalium och folat) än vanlig potatis så det är ett bra alternativ som kolhydratkälla.

Bara att skala sötpotatisen, skiva upp den i stripes, lägga på bakplåtspapper och ringla olivolja eller kokosolja, salt och färska kryddor över potatisen. Sen grilla i ugnen i ca 25 minuter i 230 grader. Galet gott blir det!

Tacos & tortillas

av Julia Fors

Lördagskvällen spenderades med detta härliga sällskap på urmysiga Puta Madre på Magasinsgatan. Det var första gången jag var här och jag älskade verkligen atmosfären med massa rött sammet och burleskdetaljer.  

Maten var mexikansk med tacos, tortillas, kött, guacumole och margharitas. Och till dessert blev det någon form av tårtfest från restaurangens enorma tårtbuffé.

Lite så!

av Julia Fors
20130119-125245.jpg

20130119-125256.jpg älskar lördagsträning! Lite folk på gymmet och så börjar man helgen med en skön känsla . Tog en sovmorgon och hade sedan ett ptpass inbokat. Efter gårdagens middag och godistreat hade jag grym energi och tryck i övningarna. Nu blir det en lugn helg med magasin och antiförkylnings juice på grape, apelsin och ingefära.

tävlingstips

av Julia Fors

Nu sitter jag på tåget till gbg igen och passar på att tipsa er om att ni just nu kan vinna ett presentkort på stadium för 2000 kr eller ett par löparskor från adidas om ni köper bodylicious HÄR! Gud vad jag blir sugen på att springa ute i lätta träningskläder när jag tänker tillbaka på de här dagarna.

Kommer att åka till New york om en månad och tänker definitivt packa med mig mina löparskor. Hoppas på att riva av en runda i central park då jag just nu sitter och funderar på om jag ska ställa upp i gbg-varvet senare i vår. Är det några av er läsare som ska springa det loppet eller brukar göra det?? Hur jobbigt är det?! Mitt längsta lopp är lidingötjejlopp på 1 mil, så 2 mil känns definitivt som en stor utmaning.

Kul dag på jobbet

av Julia Fors

Filmar inslag med hardhatteamet idag igen, ”barfota!” Känner på mig att detta blir ett roligt inslag 🙂

Holistic health!

av Julia Fors

Äntligen har Filippa flyttat hem till Sverige! Vi åt middag hemma hos mig och hade en riktig catch-up kväll och massa prat om framtid och planer. Det kommer hända mycket spännande med raw clarity i år! Och om du är intresserad av personlig kost-coaching så kan du redan nu anmäla dig till Filippas Holistic health coaching program. Lite som att ha en Pt-fast med kosten 🙂

Det blev en rawsallad och en kycklingsallad med matvete för mig + lite hälsobollar till dessert.

gör det bästa med det du har

av Julia Fors

Har precis landat hemma i soffan efter en dag fylld av roliga möten. Jag har fått några frågor om hur och när träningspass, mellamål osv ska tränas och ätas under bootcampet. I boken finner du ju alla riktlinjer för detta men jag vill också flika in och säga. ”Gör det bästa du kan med det du har!” Vi har alla olika förutsättningar, arbetstider, stressnivåer i vardagen. Och en sak vi definitivt kan räkna med är att oförutsedda saker händer hela tiden, då får man vara lite mer flexibel bara. Idag hann jag tex inte gå en morgonpromenad. Men tog igen det senare med lite kondition på bandet innan jag tränade på lunchen. Så dagens tips; Se inte oväntade hinder på vägen som anledningar att strunta i allt. Gör det bästa du kan. Lite är bättre än inget!

Frukostklubben

av Julia Fors

Lång frukost på Nybrogatan 38 med mina härliga tjejkompisar. Så mysigt att träffas innan jobb och dagen sätter igång. Åt en tallrik med grekisk yoghurt, musli och frukt, fanns även havregrynsgröt på menyn – gillas! Nu blir det off till träning och möte.

en dag på juiceverket

av Julia Fors

Idag har jag filmat på juiceverket i Moodgallerian med Andreas Wilson. Resultatet får ni se i februari! Ni kan tänka att en smoothiefantast som mig var i himmelriket i den här baren. Hade lätt kunnat tänka mig att göra som Andreas och driva juicebar vid sidan av mitt vanliga jobb.

Sida 49 av 154
  • Tjänstgörande redaktörer: Mikael Hedmark, Alex Rodriguez och Rebecka Rakell
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB