Dagens preggooutfit; världens skönaste dunjacka från Mom2mom, skor Aldo och som vanligt mina lädertights från H&M. Jag har förresten fått möjlighet att ge er 15 % rabatt på hela sortimentet på Mom2mom så om ni vill shoppa fina gravidkläder är det bara att uppge koden wellnessmedjulia 🙂
Nu ska jag skola in Vito på hunddagis där han ska gå några timmar i veckan, spännande att se hur det går! Sedan blir det några timmars caféjobb och skrivande på nya boken.
Nästa vecka är det dags för nordens största hälsomässa; Allt för Hälsan på Stockholmsmässan. Jag var där förra året och lyssnade på massa intressanta föreläsningar och skulle så gärna ha velat gå i år igen. Men eftersom jag vill vara nära till sjukhuset här i gbg, (om det skulle sätta igång tidigare, vilket det i princip kan göra nu!), så vågar jag inte åka upp till stockholm 🙂 Däremot så har jag fått möjlighet att tävla ut två fribiljetter.
Årets tema förra året var mod och i år är temat: Hitta energi. Så för att vinna biljetterna för dig och en vän. Skriv vad som just får dig att hitta energi i ditt liv just nu! Jag drar en vinnare imorgon.
Mina energigivare just nu: Långa promenader, mysiga fikor med thé och tidningar och fina blommor hemma 🙂
Det är verkligen säsong för päron just nu. Jag plockade en hel påse med fallfrukt häromdagen och i helgen har jag ätit päron till frukostyoghurten, till lunchsalladen och både som päronjuice och päronpaj. Hade jag inte varit preggo hade jag ätit päronen till en god ostbricka också 🙂 mmm får bli om några veckor!
Åt denna päronpaj framför Eat pray love som gick på tv igår ( älskar den). Receptet är löjligt enklet och så får du en lite nyttigare paj utan själva pajdegen men med extra mycket knaprig crunch ovanpå istället, och det är ju det som är det goda 🙂
Du behöver; Några päron. (Annan frukt som äpplen eller några dl bär går också bra!) 50 g smör 1 dl hackade hasselnötter 1 dl hackade mandlar, 0,5 dl kokosflingor, 1 dl havregryn, 1 msk honung,1 tsk vaniljpulver, kanel och kardemumma
Så gör du;Sätt ugnen på 200 grader. Skiva päronen i tunna skivor och lägg upp dem i en form. Lägg nötterna i mixern så att de blir grovhackade. Värm upp smöret och blanda i nötter, havregryn, kokosflingor, honung och kryddor till en smet. Häll över den som ett täcke på päronen och grädda i ugnen på ca 15 minuter eller tills täcket fått en gyllene färg. Ät direkt med vaniljkesella!
Söt och syrlig päronjuice på 2 päron, 1 grönt äpple och 1 citron.
Här kommer receptet på min favvosmoothie just nu: 2 – 3 dl mandelmjölk, ½ dl kokosmjölk, 1 dl frysta hallon, 1 fryst banan. Mixa – Njut! Den frysta bananen och kokosmjölken gör den riktigt krämig och lite glassig i konsistensen, supergod i soffan framför teven.
Och så här ser jag ut ikväll: kappa: mom2mom, lädertights – H&M maternity, skor Louboutin. Nu blir det sushimiddag.
Dagens Hiss: Ett amerikanskt förlag har signat Bodylicious som nu ska översättas och ges ut i USA! Så jäkla coolt 🙂
Dagens diss: Halsbränna från he….tet och att den stora tröttheten kommit tillbaka nu. En eftermiddagstupplur på soffan och man vaknar upp till halv åtta hos mig…
Dagens craving: Min egen hallon och kokossmoothie och jordnötssmör till allt! Gärna direkt ur burken 😉
Dagens träning. Lätt pass för armar, axlar och rygg.
Dagens längtan: 1 att snart få träffa bebben som gör aerobics i magen 🙂 2 Att jag snart kommer kunna använda mer än 7 % av min garderob igen + mina vigselringar. 3 Att det snart är ok att börja julpyssla och dricka glögg!
Detta inlägget är kanske sjukt ointressant för de flesta men för er preggos som jag vet läser bloggen 🙂 så kommer här en liten sneakpeak på babyrummet som äntligen börjar ta form. Denna garderoben ovan hittade vi på ikea, tycker den är så gullig med den randiga tapeten inuti.
Jobbpärmar har fått byta plats med leksaker och produkter från Estelle & Thild.
Denna Stokkesäng tycker jag verkligen är den sötaste som finns på marknaden just nu. Älskar himmelsängen och rosetterna på sidan och att den går att rulla på hjul.
Vito smälter in bra bland allt vitt, snart blir det nog lite mer färg härinne också!
Jag tycker att facebook har blivit så tråkigt men i morse så la en bakannt upp en länk till denna artikel som faktiskt var väldigt intressant… Själv så har jag en hangup på att ägg, vindruvor och bananer alltid måste vara ekologiska, annars så hoppar jag faktiskt över att köpa dem. Nu på hösten så brukar jag också alltid tänka på en intervju som jag gjorde med Sanna Kallur då hon berättade att hon aldrig köper lösgodis, inte bara för att det är onyttigt men eftersom risken för att bli sjuk helt enkelt är för stor. Jag tycker jämt att man ser folk stå och krafsa och småäta ur lösgodiset i affären så för mig var det verkligen något som fäste. Köper jag godis (och ja, det har faktiskt blivit lite mer sånt nu under graviditeten!) så köper jag hellre förpackat än lösgodis.
En av de vanligaste frågorna jag får är om tillskott, om de behövs och vad man i så fall ska satsa på? Min bassynpunkt är att man inte ska förlita sig på tillskott istället för att äta en näringsrik kost. Grunden måste alltid vara att man äter en bra baskost. Men sen finns det såklart vissa tillskott som man kan behöva beroende på hur man lever. Nu under vintern så har de flesta av oss svenskar D-vitaminbrist eftersom det är så mörkt här (våra kroppar bildar D-vitamin av solen) så jag har precis börjat äta dessa D-vitamin tabletter. Förutom att man blir piggare och får ett bättre immunförsvar så är det även cancerförebyggande och denna intressanta studie visar att det också förebygger komplikationer under graviditeten.
Under hela graviditeten har jag också tagit ett graviditetstillskott vilket har känts bra eftersom man får rätt anpassade vitaminer och mineraler, man behöver tex mer folsyra och mindre A-vitamin som gravid. Jag började med ACO-gravid men efter rekommendation av Josefine Jäger så gick jag över till Innate Response. Det är ett märke som är helt ekologiskt från 100% whole food, utan artificiella eller syntetiska tillsatser vilket jag gillar. Dessutom kompletterar jag med probiotika just nu för att magen ska fungera så bra som möjligt just nu och för att hålla mig frisk inför förlossningen! Sist men inte minst så äter jag nästan alltid omega 3. Det har ju varit i blåsväder nu under året men jag tycker själv att jag mår så mycket bättre när jag äter det och känner mig tex mindre stressad.
Summa summarum så måste man helt enkelt utgå från sig själv och sin livsstil när det gäller tillskott. Om man tränar och stressar mycket kan ett magnesium eller B-vitamin tillskott hjälpa eftersom dessa vitaminer förbrukas mycket snabbare i kroppen under stress. Är du vegetarian eller vegan kan du behöva komplettera kosten med järn, vitamin b12, kalcium och selen. Men som sagt, tillskott är just något du lägger till och ska aldrig ersätta en bra baskost.
Wellness med Julia skrivs av Julia Fors, hälso- och skönhetsjournalist. Här hittar du det senaste inom kost, träning, feelgood, hälsatrender och skönhet.