AIK:s första seger

av Mats

Ja, nu har alla lag i elitserien vunnit, då AIK vann bottenfinalen mot Rögle på Hovet med 5-3.
Kanadensaren Josh MacNevin var tillbaka i AIK igen och blev kvällens huvudperson.
Dels genom att göra viktiga 2-2 för AIK i power play och dels för att han däckades av Rögles Dennis Everberg, som drog på sig matchstraff och 5+20 för en armbåge i nacken på kanandensaren.
Det här var en kväll då också alla AIK:s nyförvärv levererade.
När Björn Melin har sex tacklingar i en och samma match – tre gånger fler än någon annan spelare på isen – förstår man att inställningen är rätt.
Men AIK:s seger räckte inte för att lämna jumboplatsen.
• • •
Alexander Steen är elitseriens hetaste spelare.
Modos match mot Växjö såg ut att sluta 0-0, då Steen klev fram och avgjorde under matchens sista fem minuter.
Först med att göra 1-0 på egen hand och sedan spela fram Niklas Sundström till slutresultatet 2-0.
Modo har inte förlorat vid full tid sedan Alexander Steen klev in i laget och efter 1-1 vid full tid (1-2 i sudden) mot Brynäs, har Modo tre raka segrar vid full tid.
De har rusat lika snabbt i tabellen, som Alexander Steen gjort i poängligan.
Åtta poäng (2+6) på fyra matcher nu och överlägset högst poängsnitt med sina två poäng per match.
Ny fin publiksiffra i Ö-vik också med 5 993.
Alexander Steen betalar sig själv.
• • •
Vad hände i Karlstad egentligen?
Linköping vinner skotten med 36-24, men Färjestad matchen med 7-2.
Förklaringen finns till viss del på målvaktssidan, där Linköping kom till match utan sin förstekeeper Christian Engstrand.
Ersättaren Andreas Andersson byttes ut mot tredjemålvakten Marcus Högberg i tredje perioden och 0-6 i baken.
Nu ska jag inte ta ifrån Färjestad någonting.
Sju mål framåt är alltid sju mål framåt och Färjestad gjorde sin bästa match för säsongen enligt rapporterna från Karlstad.
• • •
Timrå stod för kvällen skräll då man slog Skellefteå hemma med 2-1.
Per Hallin avgjorde i straffläggningen.
Där rök många tripplar.
• • •
En mindre skräll i Luleå också, där Brynäs gjorde norrbottningarna mållösa och åkte hem med tre poäng efter matchens enda mål.
Johan Holmqvist höll nollan och Jesper Ollas gjorde enda målet.