Startsida / Inlägg

Lista: Elitseriens roligaste lag

av Mats

Det här är naturligtvis en väldigt subjektiv lista och det har bara gått sju omgångar av årets elitserie. Men jag har ändå sett alla lag spela minst en match och sett tränarnas intentioner.
Hockey blir så mycket roligare när den är offensiv och underhållande och det är självklart lättare för de klubbar som har råd att hålla sig med bättre spelare.
Men det är inte alltid så. En tränare uppfödd med dubbla långkalsonger och defensivt tänk, kan förvandla vilket lag som helst till ett gäng dödgrävare.
Och få mig att gäspa där på läktaren.
Andra matcher går man ifrån med ett leende.
Det är stor skillnad.
Här är min lista över elitseriens mest underhållande lag just nu:
1. Modo
Ulf Samuelsson står verkligen för sina egna idéer och grundtänk. Det är full fart framåt och varje gång Modo får pucken är första tanken att gå rakt på mål och få ett avslut. Det elitserielag som spelar mest NHL-likt. Sedan Alexander Steen kom in har Modo varit elitseriens roligaste lag att titta på.
2. Linköping
Vilken skillnad det blivit med Roger Melin i båset. Krampen har släppt och den tidigare, defensiva tråkhockeyn är försvunnen. Resultatet är att Linköping höjt sitt målsnitt med ett mål per match framåt så här långt jämfört med förra säsongen – från 2,18 till 3,14.
3. Skellefteå
Anders Forsberg kan ju bara spela på ett sätt med det material han har till förfogande. Det är framåt som Skellefteås styrka finns och de ska helst hålla sig borta från egen zon. Och Skellefteå är tillräckligt starka – och smarta – att klara av det.
4. Luleå
Luleå tog lärdom av fjolåret, då det trots serieseger blev styrk direkt i kvarten mot AIK. Hockeyn var lite för förutsägbar och det fanns ingen växel att lägga i när allvaret började. Nu är laget byggt annorlunda och ny tyngd, teknik och kraft har gett en offensivare hockey
5. HV 71
Smålänningarna har så många skickliga spelare att de nästan aldrig blir tråkiga att titta på. Även om Johan Davidsson haft en tung start på säsongen, har nyförvärv som Rhett Rakhshani och offensive backen Elias Fälth levererat.
6. Brynäs
Det är inte samma kraft framåt som i fjol, men det kanske kommer så småningom. Det offensiva tänket finns kvar och Brynäs spelar en modern hockey, som jag tror krävs för att få publiken tillbaka på läktarna i elitserien.
I morgon: De sex tråkigaste lagen.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB