Ryskt fiasko

av Mats

Tjeckien är redan klara segrare i Channel One Cup efter 2-1 mot Ryssland.
Och det är ett gigantiskt ryskt fiasko i det här OS-genrepet i Sotji.
Ryssarna kom hit med det bästa lag de kunde få ihop från KHL och det handlar om 12-13 spelare som är OS-aktuella.
De skulle visa upp sig i den nya Bolsjoj Ice Dome för första gången och inför sin hemmapublik.
Nu kan det sluta med en sistaplats och Sverige lyckas slå Finland vi full tid senare i eftermiddag.
Nej, ryssarna har varit en extrem besvikelse i den här turneringen och storstjärnorna Ilja Kovaltjuk och Alexander Radulov har knappast imponerat.
Nej, snarare tvärtom.
Jag trodde ändå att ryssarna skulle vakna i den här sista matchen, då Alexander Radulov satte en straff i början av tredje perioden.
Men i stället för början till en forcering, rasade det ryska spelet ihop totalt.
På knappa fyra minuter hade tjeckerna både kvitterat och tagit ledningen med 2-1.
Tjeckerna som varit den här turneringens stora skräll med tre raka segrar.
Varken Sverige eller Finland kan komma i kapp och eftermiddagens möte handlar om andraplatsen.
Vinner Sverige på ordinarie tid blir ryssarna sist turneringen.