Startsida / Inlägg

När får man sova?

av Peter Wennman

Flämt, jag känner mig rätt mosig. För det första har det varit en alldeles strålande stekhet dag i London – plus 30 grader! – och för det andra handlar det om sömnbrist.

När jag pillat ihop mina London Calling-sidor på fredagskvällen borde jag förstås ha stängt av tv:n. Istället tänkte jag att lite PGA-golf från USA kan man väl kolla på nån halvtimme, men börjar jag titta på golf på Sky Sports fastnar jag där. Särskilt nu när Tiger Woods är med och slåss om förstaplatsen igen och svenskar som Jonas Blixt och Carl Pettersson avancerar på leaderboarden.

Men det räckte ju inte med det. Ett kanalbyte senare visade det sig att friidrotts-VM i Peking strax skulle börja, så där satt jag fram till tre-fyra på morgonen och kollade herrarnas maraton och damernas sjukamp. Man är inte riktigt frisk.

Så när lördagsförmiddagen kom och solen bara vräkte in genom fönstren och det vanliga gatumullret på Marloes Road gjorde det omöjligt att somna var det…på´t igen, bara. Kvart i ett, brittisk tid, var det avspark för Manchester United-Newcastle. Tv:n igen. 0-0, men rätt underhållande ändå.

Därefter blev det långpromenad till Kensington Gardens och en liten bit in i Hyde Park. Inköp av tidningar. Blaskigt kaffe. Men jag kunde ju fan inte sitta inomhus i det här vackra vädret, inte efter en svensk sommar som  till större delen regnade bort.

Nå, eftersom jag hade tv-bevakning av fotbollen denna lördag (det fanns inga direkta kanonmatcher att besöka live, man kan inte gå på allting) var det i alla fall hem igen för att höra Jeff Stelling, Paul Merson, Phil Thompson, Charlie Nicholas och Matt Le Tissier referera matcherna i rutan. De är verkligen ett samspelt gäng, helt underbara att lyssna på.

Tyvärr var fotbollen inte lika stekhet som London i övrigt denna dag. Fyra kryssmatcher…shit, jag hade det på känn att det skulle bli så. Bra utdelning på svenska stryktipset också, hör jag. Fast så där säger man ju alltid.

Skrällen var lilla Bournemouths bortaseger mot West Ham, 4-3. En liten skön present efter den snöpliga förlusten mot Liverpool senast.

Och nu:

Golfen har börjat igen. Blixt och Pettersson går bra. Kan inte sluta titta. Sen ska det jobbas lite. Och ni kan förstås ge er djävulen på att jag kollar in friidrotten i natt. Tills jag somnar i fåtöljen.

Klockan är 19.05 här. Väderappen på mobilen visar plus 29 grader.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB