Startsida / Inlägg

Att dö med stövlarna på

av Peter Wennman

unnamed-6Detta, mina damer och herrar, är ett par Graningestövlar.

De är av märket Bekina Steplite X, utan stålhätta. De kostar 699 kronor inklusive moms, och sägs enligt reklamen vara ”smidiga och följsamma även vid minus 20 grader”.

Jag vet inte hur kallt det var på Friends Arena under tisdagskvällen, men de där skaften såg stela ut av bara helvete. Särskilt smidigt var det ju inte.

Hur som helst, det pågår en kampanj nu hos de som säljer stövlarna, ett så kallat kundklubbserbjudande:

Om du köper två par så får du en STÖVELTORK på köpet. Kampanjen pågår till den 30 september, och enligt nätet så är det EN person som nappat på det lockande erbjudandet.

Kan det ha varit Andreas Granqvist som köpt ett par till sig själv och ett till Mikael Antonsson – redan före 1-4-fiaskot mot Österrike?

Det var kanske lite snålt, det. Han kunde köpt fler när han ändå höll på. Han kunde fått fler stöveltorkar. Gräset var ju nyvattnat, eller hur? Och sämre fotboll hade de aldrig kunnat spela under alla omständigheter.

Jag trodde aldrig jag kunde bli mer upprörd i min lya på Marloes Road än denna tisdagsförmiddag. Då fortsatte först ett gäng gatuarbetare att långsamt såga upp hela gatan till ett obeskrivlig oväsen, sen när de var färdiga började en pudel bjäbba oavbrutet på balkongen mitt emot. Bjäbbande pudlar, som ska försvara nåt slags territorium, är bland det värsta jag vet.

Men sen började alltså matchen. Man vill ju så väl, man önskar och hoppas och drömmer och till och med satsar spelpengar på Sverige och ser gamla stormatcher framför sig (även om det var länge sen) och tänker att…nu ska vi väl i alla fall fixa det här, nu ska vi vinna och ta oss till EM.

Men detta skit jag fick se slår alla rekord. Det var i och för sig ännu sämre mot Ryssland i matchen före, men nu var det ju hemmaplan…inför svenska folket, inför publikstödet, inför alla tänkbara förväntningar…det var för bedrövligt.

Hur länge ska detta pågå?

Där stod Erik Hamrén och såg hjälplöst IQ-korkad ut i sin väst, ungefär som en oförstående Kung Carl Gustaf  inför frågan ”vad betyder förkortningen TV?” Hamrén svarade snabbast av dem: ”Tills vidare”.

Hur denne man kan vara fortsatt anställd som Sveriges förbundskapten – TILLS VIDARE! – är inte bara obegripligt, det är genant.

Jag är så arg och besviken nu att jag måste sluta. Jag får överlämna de individuella svenska spelarbetygen till folk som tagit valium och kan behärska sig.

Det enda jag vill tillägga är att min kollega Erik Niva lämnade en klockren totalsågning, direkt på deadline, som var absolut mitt i prick. Han stövlade in bland dyngan, med stålhättor på.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB