Startsida / Inlägg

Guetta – En hitmaskin i gränslandet mellan R’n’B och Untz Untz

av Wimp-redaktionen


David Guetta har kommit långt sedan han som 13-åring började som discjockey. Från sina första DJ jobb på gaybarer i  Paris, via acid-house-boomen i Storbritannien mot slutet av 1980-talet, tillbaka till Paris, till att idag synas och höras över hela världen. Guetta är numera synonymt med ordet crossover. Från det att hans singlar började spelas på heavy-rotation på i princip alla radiostationer i universum, så har gränserna mellan den amerikanska r’n’b-musiken och den europeiska dansbeatsen (untz, untz) i princip försvunnit. På andra sidan atlanten står rappare och vokal-ekvilibrister i kö för att få jobba med den snart 44-årige fransmannen med det vildvuxna håret. David Guetta, med imponerande 20 miljoner kompisar på Facebook, kommer troligen inte skriva in sig i världshistorien som en av dom viktigaste kompositörerna, men som han själv säger: ”I’m not trying to be credible, I’m trying to be incredible”. På något sätt lyckas han med det.

Lyssna på David Guettas bästa låtar i WiMP, och missa för allt i världen när han gästar SVT’s Skavlan fredagen den 4:e november klockan 21:00.

– Fredrik Zmuda, WiMP-redaktionen

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB