Startsida / Inlägg

Flying high again… Not so much

av Karin Moberg

I dag skulle Randy Rhoads ha fyllt 56 år. Rhoads var med och startade Quiet Riot men är nog mest känd som gitarrist i Ozzy Osbournes band.

Enligt historien hann Rhoads bara stämma och värma upp lite innan Ozzy gav honom jobbet. Ozzy själv har i intervjuer beskrivit det som att han mötte gud, men brukar inte nämna att han var så packad att han däckade av under provspelningen…

I 2.5 år spelade Rhoads med Ozzy innan en olycka satte stopp för det hela. Rhoads dog i en minst sagt onödig flygolycka då han och två vänner skulle försöka väcka resten av bandet genom att flyga ett privatplan så nära turnébussen som möjligt. Planet slog i bussen, flög in i ett träd och kraschade slutligen in i ett garage. Samtliga ombord dog. Det enda vackra i kråksången är väl att resten av bandet i bussen klarade sig.

Flera år senare släppte Ozzy en platta som en hyllning till sin forne vapendragare. Tribute är till mestadels en grym liveplatta, men för den riktigt nördige är även det sista studiospåret ganska kul.

/Daniel Jäger (WiMPs eminente projektledare)

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Joel Holmgren
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB