Startsida / Inlägg

Julresans vinnare är korad – amerikanskt och melankoliskt

av Karin Moberg

Dagarna innan jul utlyste vi en tävling tillsammans med Aftonbladet som gick ut på att man skulle skapa sin allra bästa spellista till julresan. Det är då det är som mest folk ute på vägarna, i tågen, flygen och på trottoarerna. Alla är på väg någonstans för att fira jul. Det är stressigt men samtidigt lite fint och juligt melankoliskt. Julstjärnorna lyser överallt och tankarna går ofta till barndomen, föräldrarna och gamla vänner.

Nu har vi korat en vinnare!

Mikael Runesson från Örebro har skapat en härligt vemodig lista med plågade amerikaner som mer eller mindre bra sätter tonerna till julresan med släkten.

Såhär beskriver Mikael själv sin lista: ”Ett par timmars bilresa med den här spellistan i högtalarna och man är redo att ta sig an julfirandets vedermödor. Americanainspirerad musik kan man aldrig få för mycket av. Den sitter som en smäck när man vet att det snart är dags att möta tjocka släkten.”

 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB