Startsida / Inlägg

Bäst just nu!

av Karin Moberg
karinnora600

”Jaha, och vad ska jag lyssna på nu då?”, sitter du där och tänker. Inga problem, här har du våra favoriter just nu. Kaah, Niello och Nicole Sabouné – alla ligger de högt på listan.

Karins favoriter:
Saturday, Monday – The Ocean (feat. Julia Spada)
När stockholmsproducenten Ludvig Parment går ihop med vokalisten Julia Spada skapas något alldeles fantastiskt. Förra übersingeln Headshakes följs nu upp med den här vackra, coola, smått magiska låten.

For BDK – New Ways Of Digging Deeper
De är unga, de är überhippa, de har skapat en egen musikstil som de kallar för drrugbeat och den manliga halvan av duon ser lite ut som Prince. Hög hipsterfaktor på For BDK alltså, eller Marcus Borrman och Adele Kosman som de egentligen heter, men jag gillar dem ändå!

Duvchi – Whole Life Tour
Fjärilar i magen och jag faller handlöst. Den här låten är briljant.

Niello – Svett
Var jag än är får den här låten mig att dansa. Niello, eller Niklas Grahn som han egentligen heter, beskriver låten såhär: ”Jag vill att det ska kännas sexigt och dekadent. Med mycket skit i.” Någon annan än jag som är beredd att svettas till den här låten? Niello spelar för övrigt på WiMP Live Sessions den 13 mars.

Tjuvjakt – Tandtråd
Lite svenska, lite engelska, lite sköna Lidingö-grabbar som uttalar jeans som ”jiiiins”, lite blåsinstrument och ett riktigt skönt gung. Kan man be om något mer? Tjuvjakt spelar också på WiMP Live Sessions den 13 mars.

Macklemore & Ryan Lewis – Thrift Shop (feat. Wanz)
Nej, den kanske inte är purfärsk. Men med ett gung som kan få den mest stelbenta att dansa och text som ”Probably shoulda washed this, smells like R. Kelly’s sheets (Piiisssssss)” kan man inte annat än att älska den.

Noras favoriter:
Kaah – Vill bara leka mer

Har lyssnat på den här låten så många gånger nu, men ledsnar liksom aldrig. På ICA, på tunnelbanan, på promenaden – Kaah förföljer mig överallt just nu. Vill bara höra mer.

The Mary Onettes – Hit the waves
Måste erkänna att jag aldrig tidigare lyssnat på The Mary Onettes. De har liksom rört sig ute i periferin – fram tills nu. ”Hit the waves” har knockat mig totalt. Så. Himla. Bra. Smiths-doftande 80-tals-pop och Philip Ekströms fantastiska, nerviga röst.

MF/MB – Passing Complexion
När jag hör MF/MB kastas jag tillbaka till mitt 16-åriga jag som var sanslöst förälskad i Silverbullit-sångaren Simon Ohlsson. Det finns slående likheter mellan banden, men vem bryr sig egentligen? Det här är ju så sanslöst bra ändå.

Sam Smith – Lay me down
Skönsjungande Sam Smith slog igenom då han gästade elektrojättarna Disclosure på den tunga låten ”Latch” . Samarbetet gav mersmak och Disclosure har nu proddat Sams nya singel – den minimalistiska och vackra ”Lay me down”. Det här måste alla gilla. Så är det bara.

Nicole Sabouné – Conquer or Suffer
Tänk er att man kokar ihop Maja Ivarsson, I Blame Coco och Ian Curtis. Då skulle resultatet bli Nicole Sabouné – kanske Sveriges coolaste artist just nu. Det görs alldeles för lite musik av det här slaget för tillfället, och det är just därför som det är så bäst.

Må så gott!
Karin & Nora

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB